Da li si i klaber i štreber? Saznaj na tribini Meseca Mladih
Freepik

o Mesecu Mladih

PortalMladi svake godine 12. avgusta obeležava Dan Mladih, a ove godine će se po treći put organizovati projekat pod nazivom Mesec Mladih. Tokom oktobra i novembra za sve mlade na teritoriji Beograda, tim Portala je pripremio određeni broj predavanja, radionica i tribina na raznim fakultetima i u srednjim školama, a tribina Tehnike i saveti za uspešno učenje je jedan u nizu projekata posvećenih Mesecu Mladih! 

Facebook
Facebook

Ja - i klaber i štreber

Tribina nosi ovaj naziv, jer postavlja bitno pitanje za studente - kako napraviti balans između života na fakultetu i van njega, odnosno kako uklopiti izlaske, kafe, žurke, brucošijade sa predispitnim i ispitnim obavezama. Smatra se da tokom procesa ,,zabavljanja" naš mozak luči hormone koju su istovremeno i neurotransmiteri - neka vrsta goriva koja povezuje naše neurone dok učimo. Tako da, što je zabava bolja, učenje je efikasnije, ako zabave nema učenje je u padu. 


Ovo je tema predavanja koje će održati Igor Rakić, osnivač Škole intelektualnih veština i autor programa „Brzo Čitanje", „Mentalne mape", „Tehnike pamćenja" i „Organizacija učenja".  


Prisustvo tribini je besplatno, ali je obavezno da se studenti koji nisu sa Fakulteta političkih nauka prijave putem online formulara