Da li se osećate bezbedno?
Pixabay

Ovim putem studentima je predstavljen pojam bezbednosti, kako sa teorijskog aspekta, tako i sa praktičnog. Od ukupno 3 govornika, više teorijskim predstavljanjem su se bavile Anđelka Mirkov, istraživač-saradnik u Institutu za sociološka istraživanja i profesorka Kriminalističko-policijske akademije, Danijela Spasić


Akcenat na praktičan deo je ponajviše stavio predsednik opštine Rakovica, Vladan Kocić, a moderatorka koja je svojim pitanjima diskusiju učinila još zanimljivijom bila je Jasmina Tanasić

Pixabay
Pixabay

Na samoj konferenciji prisustvovao je veliki broj studenata koji su stekli dodatno znanje o tome koji su to najčešći problemi sa kojim se susreću predsednici opština i u kojoj meri bezbednost zavisi od ekonomske situacije grada. Osim o pomenutom, studenti su stekli i znanje o tome šta je tamna brojka kriminaliteta, kome je više a kome manje dostupna bezbednost, ko ima privilegiju da je ima, i šta sve čine oni koji je nemaju da do nje dođu. Pored ovih tema, govornici su se dotakli i sličnih kao što su rodni aspekt shvatanja bezbednosti i značaj prevencije kriminaliteta.


Ukoliko vam se ovaj događaj svideo, imaćete priliku da prisustvujete drugom panelu na kojem će o istoj temi govoriti ministar unutrašnjih poslova, gospodin Nebojša Stefanović, a o mestu i vremenu se možete naknadno informisati kontaktirajući Parlament Fakulteta bezbednosti. Najlakši način da to uradite je putem njihove facebook stranice.


Ukoliko vam se, pak, ovaj događaj nije učinio toliko zanimljivim, moći ćete da učestvujete uskoro i na potpuno drugačijim jer je pomenuti deo manifestacije „Student Fest“, koji će se održavati i u narednim danima, tačnije do 20. oktobra pod sloganom „Doživi Beograd“.