Ciklus besplatnih radionica za studente

FOTO: Online knjige

Čitanje je kreativni proces koji se odvija u međuprostoru piščevog i čitaočevog nesvesnog: što je uspelije to povezivanje (nesvesnog sa nesvesnim) to nam je knjiga zanimljivija i više doprinosi psihološkom rastu – širenju kapaciteta da se emocionalno iskustvo u potpunosti proživi.

Na prvoj u nizu radionica, pričaće se o knjizi „Kraj nama poznatog sveta“, Erlanda Lua.

Radionica je grupni proces

Učesnici jedni druge inspirišu i konačni rezultat je kokreacija svih. Ona podstiče neko novo razmišljanje o pročitanom, nudi uvide i ključeve mogućih tumačenja dela, kao i lične spoznaje, slične onima do kojih se dolazi u psihodrami (kada se primenjuje kao psihoterapija).

Radionica počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovajem nekih ideja na improvizovanoj pozornici. Korišćenjem tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa, pomoćnog ega – postajete deo istraživanja koje Vam može postati važno.

Voditeljke radionica su: Gordana Marić Lalović – psihološkinja, grupna psihoanalitičarka, psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka i Danica Vulićević – profesorka književnosti i psihodramatičarka u edukaciji.

Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja, a ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen. Prijave slati na e-mail: maricgordana21@yahoo.com i skcprojectteam@gmail.com.

Ista radionica biće održana i 13. februara na kojoj će se pričati o knjizi „Pa kao“, Vladimira Tabaševića.

Ako ste čitali i dopalo vam se.
Ako vas je iznerviralo.
Ako niste ni pročitali, ali ste radoznali.
Ako ste u svakoj od ovih grupa.
Ili niste ni u jednoj.
Dobrodošli ste.