Brucoši, motivacija otvara sva vrata!
Pexels

Novo poglavlje u životu svakog pojedinca donosi određene promene i navike. Radoznali, trudite se da formirate svoje mesto i uspešno savladate nešto drugačiju svakodnevnicu.

Sigurno ste kao fakultetski početnici uplašeni i pitate se, šta ako vam naiđe i jednostavno, mrzi vas da učite.  To je sasvim normalno i podrazumeva se, svima se dešava, ali, šta je ono što će održati ili vratiti volju za knjigom? 


pexels
pexels

Fakultet zahteva trud i energiju i kako biste ostvarili željeni cilj, odnosno došli do njega, važno je da motivacija bude uvek pristuna. Da li je to i kako moguće? 


Najpre, jako je važno biti prisutan na nastavi i vežbama, ukoliko se to iskoristi na pravi način. Tako ste uvek u kontinuitetu, a među svojim kolegama, pratite novosti i radite na poboljšanju kvaliteta vaših studija. To će vam svakako biti od značaja za kolokvijume i ispite.  


Nađite način da sebe obradujete onim što volite (putovanje, izlazak, šoping...), ako vam ispitni rok prođe kako ste zamislili. Ipak, svaki trud se isplati i zaista, lepo ćete se osećati, jer će roditelji i prijatelji biti itekako ponosni na vas! 

pexels
pexels

Moja motivacija bila je, pre svega, ljubav prema srpskom jeziku, čiji sam fakultet i upisala. Znatiželjna, htela sam da saznam sve o njemu, što pre je moguće i obično sam sebe nagrađivala putovanjem u lepe i zaboravljene krajeve Srbije. 


Učestvujte u aktivnostima poput seminarskih radova, domaćih zadataka...itd. Tada ćete pokazati vaše veštine i sposobnosti, a vaše studiranje učiniće obuhvatnijim. 

Morate biti pripremljeni na istovremeno učenje za više ispita. To će kasnije postati uobičajna praksa, ali do tada, potrudite se da svakodnevno odvojite vreme za učenje, tako ćete steći radnu naviku. I kada učite, učite, ali stvarno! Nemojte da vam pažnju i energiju koriste društvene mreže, bespotrebni razgovori, uzaludno vreme... biti beskoristan, najveća je greška jednog mladog bića.

Sve ovo sklopite u jednu celinu i plodonosno provedite studije


Izvor: Studentski život