Besplatan program predavanja i radionica za studente
Facebook (SKC)

Pod obroncima Himalaja – prostor i vreme u Nepalu

U četvrtak 7. decembra od 19h u Novom prostoru Studentskog kulturnog centra pođite na putovanje Nepalom, gde će vaš vodič biti 

antropološkinja Brankica Kilibarda, koja će sa vama podeliti svoja iskustva sa svog petnaestodnevnog putovanja i razmotriti haotičnost prostora i fluidnost vremena ove zemlje malih granica, a velikog srca, uputiti vas u posmrtne rituale, odnose budista i hinduista, festival Divali i još mnogo toga.


Na ovo uzbudljivo putovanje vas poziva Klub studenata etnologije i antropologije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

(KSEA) u cilju podsticanja interdisciplinarnog dijaloga kroz antropološke razgovore zamišljene kao mesto otvorene diskusije studenata etnologije i antropologije, ali i svih mladih drugih disciplina. Takođe, antropološki razgovori imaju za cilj da, razmatrajući različite teme iz meseca u mesec, upoznaju širu javnost sa etnologijom i antropologijom, poljima istraživanja i njenom primenom u svakodnevnom i društvenom životu.

SKC
SKC

Geografski fakultet u SKC-u

U petak 8. decembra od 18h u Maloj sali Studentskog kulturnog centra u okviru Ciklusa predstavljanja fakulteta predstaviće se Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu. 


Ovo predavanje namenjeno je srednjoškolcima, budućim studentima, kako bi se na vreme upoznali sa svim potrebnim informacijama o upisu, studijskim grupama i programima koji su akreditovani na Geografskom fakultetu.


Postavi svakodnevne vesti u pravi kontekst, mapiraj istorijske događaje, izgradi veštinu orjentacije i navigacije, putuj pametno, saznaj sve o prostoru u kome živiš, razumi i prihvati različite ljude i njihove kulture, živi aktivno u sadašnjosti i upoznaj budućnost pre svih!

SKC
SKC

U inat strahu

Zašto nam srce brže kuca kada smo uplašeni? Zašto često čujemo izreku „U strahu su velike oči"? Da li nam je strah uvek (ne)prijatelj? Koje posledice ima na naš organizam? Da li se strah može preneti na drugog? I najvažnije - da li se strah može pobediti?


U sredu 13. decembra od 18h u Novom prostoru Studentskog kulturnog centra u organizaciji Studentske sekcije za neuronauke i Društva za neuronauke Srbije održaće se dva predavanja predavanja koja su deo manifestacije „U inat strahu". 

A ona su: 

  1. Neurofiziologija straha: Da li je strah naš (ne)prijatelj?", koju će držati doc dr Dragan Hrnčić sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i 
  2. Razum(i) strah: Kako radi strah?", koju će držati ass dr Tihomir Stojković takođe sa Medicinskkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.  

Imaćete priliku da čujete nešto više o neurofiziološkim i biohemijskim mehanizmima straha.

Freepik/asier_relampagoestudio
Freepik/asier_relampagoestudio

Biološki fakultet u SKC-u

Dinamični ste i radoznali, želite da budete najbolji nastavnik biologije, maštate da se bavite naukom i izučavate ogromnu raznovrsnost živog sveta, zadivljujuće oblike adaptacija i njihovu evolutivnu i ekološku povezanost, smatrate da ste neko ko može da zaštiti našu planetu i oblikujete njenu budućnost, cenite tradiciju, iskustvo i znanje, Biološki fakultet Univerziteta u Beogradu je pravo mesto za vas. 


U petak 15. decembra od 18h  u Maloj sali Studentskog kulturnog centra u okviru Ciklusa predstavljanja fakulteta predstaviće se i Biološki fakultet Univerziteta u Beogradu. 


Izaberi nauku XXI veka. Izaberi Biološki fakultet!  

SKC
SKC