Beogradski dani inženjera slave jubilej

Foto: EBEC

EBEC (European BEST Engineering Competition) je takmičenje za studente tehničko-tehnoliških i prirodno-matematičkih fakulteta koje se odvija na lokalnom, regionalnom i evropskom nivou. Takmičenje se organizuje sa namerom da se učesnicima pruži prilika da znanja i veštine stečene na fakultetima primene u praksi.

Dve kategorije takmičenja, Timski dizajn i Studija slučaja otvaraju mogućnost da se takmičari oprobaju u dva različita tipa inženjerskih problema - u projektovanju i konstruisanju prototipa uređaja zadate namene, kao i u osmišljavanju rešenja poslovnog problema korišćenjem znanja iz oblasti inženjerstva i menadžmenta.

16865104_1268511899851696_1070753786061892601_n.jpg

Foto: BEST Belgrade

„EBEC je izazov koji iznova stavljamo pred sebe čitavu deceniju. Želeli smo da pružimo studentima šansu i motivaciju da naprave mali, ali veoma značajan prvi korak u svet rešavanja pravih inženjerskih problema. Takmičili smo se sami sa sobom u nameri da svake naredne godine damo bar za nijansu veći doprinos inženjerskoj zajednici u Srbiji, i istovremeno, kao organizacija ostvarimo svoju misiju - da unapredimo studente”, kaže Jelena Jakšić, član izvršnog odbora BEST Beograda.

Pored lokalne runde EBEC takmičenja, Beogradski dani inženjera studentima nude i raznovrsne radionice za razvijanje ličnih veština, interakciju sa predstavnicima kompanija, kao i Sajam nauke. Beogradski dani inženjera imaju za cilj da se među studentima učesnicima razviju timski duh i zdrava takmičarska atmosfera i ispolje kreativnost i fleksibilnost – veštine koje će im koristiti u daljem radu.

Prijave za učešće na Beogradskim danima inženjera su otvorene 20. februara. Više informacija o projektu možete naći na stranici EBEC-a.