Uskoro počinju „Beogradski dani inženjera”!
EBEC Best

U okviru takmičarskog dela projekta biće održana lokalna runda Evropskog BEST inženjerskog takmičenja, a pobednici će dobiti priliku da se takmiče u regionalnoj i finalnoj rundi. Takmičenje EBEC Beograd namenjeno je studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Sadržaj takmičenja

Takmičenje je timskog karaktera i obuhvata dve kategorije: timski dizajn i studiju slučaja.


Timski dizajn predstavlja najkreativniju vrstu nadmetanja, u kojoj se od timova zahteva da pomoću ponuđenog materijala i alata konstruišu prototip zadate namene, koji zatim prezentuju pred stručnim žirijem.


Studija slučaja omogućava studentima da usavrše svoje veštine, rešavajući i prezentujući rešenja inženjersko-menadžerskog problema, koristeći se prethodnim iskustvom i stečenim znanjem.

EBEC Best
EBEC Best

Edukativni deo projekta, koji će se ove godine održati u onlajn formatu, sastojaće se od niza radionica i treninga koji će studentima pomoći da razviju i unaprede veštine neophodne za njihovu buduću inženjersku karijeru. Takođe, biće održan i onlajn Sajam inovacija, na kome će biti predstavljeni neki od aktuelnih projekata iz sveta inženjerstva. 


Sajmu će moći da prisustvuju svi zainteresovani. Prethodnih godina, posetioci su imali priliku da vide simulator letenja, formulu studentskog tima Drumska strela i mnoge druge projekte.

Najbolji timovi iz obe kategorije kvalifikuju se za učešće na regionalnoj rundi takmičenja EBEC Alpe–Balkan, koja će se održati u Ljubljani. Pobednici ove runde obezbeđuju plasman u finalnu rundu – EBEC Final, koja će biti održana u Madridu.

Prijavite se na sledećem linku i osigurajte svoje mesto! Prijave su otvorene do 5. martaViše informacija o projektu možete naći na sajtu EBEC-a.

O projektu EBEC Beograd

Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd (eng. European BEST Engineering Competition) je lokalna, prva runda Evropskog BEST inženjerskog takmičenja. Ovaj projekat namenjen je studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu koji žele da unaprede svoje inženjerske, menadžerske, ali i prezentacione veštine. 

EBEC (European BEST Engineering Competition) je najveće evropsko studentsko takmičenje namenjeno budućim inženjerima, koje ima za cilj da podstakne timski i takmičarski duh mladih.


Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd je nevladina, neprofitna i apolitična studentska organizacija. BEST Beograd je kroz svoje aktivnosti omogućio da više od 1500 studenata Univerziteta u Beogradu poseti edukativne i kulturne programe širom Evrope, kao i da više od 2000 evropskih studenata upozna Beograd.

Izvor: ebec.best.rs