Ko smo mi?

iSerbia je omladinsko udruženje građana, osnovano u decembru 2011. godine, nastalo sa idejom da pomogne pojedincu ali i celom društvu. Zvuči kao preveliki "zalogaj" ali naše ambicije su takođe velike! Suočeni smo sa poražavajućim podacima o stopi nezaposlenosti mladih ljudi, "odlivu mozgova", stalnom naglašavanju potrebe za kontinuiranim obrazovanjem i usavršavanjem, za sticanjem teorijskog ali i praktičnog znanja.Na sve te izazove iSerbia odgovara odlučnom akcijom – svojim projektima! U svemu što radimo vodimo se ključnim vrednostima naše organizacije, a to su inovativnost, fokus na rešenja, održivot i saradnja. Zahvaljujući tome i neumornom radu, PC Press je u januaru 2013. godine iSerbia portal uvrstio u 50 najboljih u Srbiji, a među top 5 najboljih u kategoriji "Obrazovanje i nauka"!

iSerbia projekti:

U našim projektima je do sada na neposredan način učestvovalo nekoliko hiljada mladih ljudi. Naši projekti su Portal iSerbia, Srbija na vezi, iAkademija, Studentsko rangiranje fakulteta, Moj prvi sajt i Moja prva aplikacija i drugi. Više o navedenim projektima možete naći klikom na ime ili preuzimanjem naše prezentacije.

Ciljevi iSerbia:

  • Podizanje kapaciteta mladih u edukativnom i poslovnom pogledu
  • Povezivanje preduzetnika, stručnjaka i institucija u Srbiji sa dijasporom
  • Edukovanje mladih o inovativnim načinima privređivanja, razvijanja biznisa, unapređenja rada u različiitm sektorima, i pružanje podsticaja umrežavanju i saradnji
  • Podsticaj unapređenju visokoškolskog obrazovnog sistema u Srbiji

Neka vas naš rad informiše, inspiriše, i motiviše!

Kontakt informacije OVDE


Ko je ko u iSerbia timu?

Pčela Pavle - Maskota portala - Pavle je pčela, maskota portala. On je personifikacija nase priče. Naše želje da se posvetimo vama i vašim nedoumicama. Zašto je Pavle pčela? Vredan je - svakodnevno radi i istražuje, interesuju ga oblasti koje nisu sasvim razjašnjenje i informacije do kojih se teško dolazi. Pčela može da ubode! Da, Pavle i ubada, ali baš u one teme koje vas interesuju.

Koordinacioni odbor

mr Ana Ranitović - Izvršni direktor – Diplomirala sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, magistrirala socijalnu antropologiju na Oxfordu, i najbolji student u klasi oba fakulteta. Poseduje desetogodišnje iskustvo u nevladinom sektoru. Istaknuta u radu na projektima koje finansira Evropska unija. Trenutno pohađa doktorske studije iz antropologije na Univerzitetu u Oksfordu kao Clarendon stipendista. Intervju s Anom možete pročitati ovde.

Dipl. soc. Miloš Jovanović - Izvršni direktor - Diplomirao na Filozofskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Specijalista Marketing menadžmenta na Fakultetu organizacionih nauka. Višegodišnje iskustvo u biznis sektoru. Intervju s Milošem možete pročitati ovde.

PhD Marko Jovanović - Stručni saradnik za edukaciju mladih - Započete studije na Ekonomskom fakultetu u Nišu nastavlja i završava na jednom od svetski najpriznatijih fakulteta Univerziteta Lomonosov u Moskvi. Marko Jovanović tamo završava i MBA, a nakon toga i PhD na državnom institutu za ekonomiju. Svoje bogato radno iskustvo stiče na brojinim pozicijama od ekonomiste, preko finansijskog direktora do savetnika upravnih odbora najvećih ruskih kompanija.

Milica Jovanović - Koordinator za studentske programe – Studentkinja Farmaceutskog fakulteta. Veruje u značaj sticanja osnovnog radnog iskustva još tokom studija pa to sprovodi i na sopstvenom primeru.

spec. Jelena Đurić - Koordinator za međunarodnu saradnju - Diplomirani filolog, smer kineski jezik, koji je specijalizirala u Kini. Bogato iskustvo u poslovima međunarodnog poslovanja i saradnje.

M.A. Marija Mitrovanov - Direktor portala - Masterirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, radi u prosveti i stručni je saradnik pri Srpskom udruženju za filozofsku praksu (SPPA). Njen stil je kritičko i analitičko preispitivanje tematike kojom se bavi. U svojim tekstovima predstavlja deo realnosti, a svojim stilom pisanja aktivno uključuje i čitaoce.

Milena Lazović - Asistent na razvoju projekata - Rođena 1985. godine u Jugoslaviji. Odrastala u mnogim državama, uvek u istom gradu. Na Filozofskom fakultetu završila sociologiju, nauku koja ju je naučila mnogim pitanjima, a odgovorila na malo njih. Odlično se snalazi u svim društvenim konstruktima - jezicima, društvenim mrežama, portalima, kafanama i drugim. Pročitala mnogo, pročitaće još više. Veliki ljubitelj saznanja i spoznaje. Razumna, prijatna i nestrpljivo efikasna.

Ivana Krgović – Asistent na razvoju projekata - Student Pravnog fakulteta u Novom Sadu. Već duže vreme prisutna u nevladinom sektoru, edukator i član Crvenog krsta u Novom Sadu u programu prevencije trgovine ljudima. Učestvovala u omladinskim kampovima (Youth Energizing Society) i seminarima posvećenim zaštiti ljudskih prava, a svoje slobodno vreme provodi volontirajući, putujući i upoznajući zanimljive ljude.

Uredništvo portala

M.A. Marija Mitrovanov - Direktor i glavni i odgovorni urednik portala - Masterirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, radi u prosveti i stručni je saradnik pri Srpskom udruženju za filozofsku praksu (SPPA). Njen stil je kritičko i analitičko preispitivanje tematike kojom se bavi. U svojim tekstovima predstavlja deo realnosti, a svojim stilom pisanja aktivno uključuje i čitaoce.

M.A. Marija Jakić - Asistent glavnog i odgovornog urednika portala/Urednik rubrike iFemin - Master filozof sa Filozofskog fakulteta u Beogradu. Zaljubljenik u biologiju, životinje i crtaće. Voli da piše i kolekcionar je knjiga iz raznih oblasti.

Milica Janković - Urednik vesti - Diplomirala novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Istovremeno piše i za žensku rubriku, piše o društvenim temama i temama iz kulture. Članica je i koordinatorka projekata u Centru za rad sa decom, mladima i porodicom "Vrdničak" i novinarka u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine. U slobodno vreme čita i piše, igra folklor i peva.

Jovana Branković – Asistent urednika rubrike iFemin - Jovana je apsolvent Fakulteta političkih nuka u Beogradu, a istovremeno je član još tri redakcije. Redovno učestvuje na treninzima, posećuje seminare i koristi svaku priliku da se usavršava i uči. Voli da piše reportaže o "običnim ljudima" i znimljivim mestima.

Ana Kotur – Asistent urednika konkursa – Ima 20 godina i živi u Beogradu. Voli da piše i vodi intervjue tako da joj je novinarstvo glavna sporedna stvar, a ekonomija je nešto čime bi, u stvari, želela da se bavi. U životu se vodi citatom: „Uvek uradi ispravnu stvar. Možda u tome ne leži tvoja sreća, ali leži tvoja veličina“

Marko Mirković – Asistent urednika konkursa/Dopisnik – Rođen je 1991. godine u Ćurpiji, a živi u selu pokraj hladne Resave, Plažanu. Završio je osnovne studije novinarstva na Fakultetu za kulturu i medije, a zatim odbranio master rad na Filozofskom fakultetu u Nišu i stekao zvanje master žurnaliste. Već više od tri godine je dopisnik nekoliko internet portala i štampanih listova iz svog kraja. Pokretač je omladinskog bloga "Nova Resava" koji je prerastao u zvanični opštinski list "Resavska reč".Marka kroz novinarsku karijeru i život vode reči slavnog Hermana Hesea: "Igraj svoju igru, nemoj se braniti. Neka se mirno dogodi, podnesi. Daj se vetru što ćete slomiti, kući da te odnese".

Ana Brajković – Urednik Prevodilačke rubrike/engleski jezik - Master filolog Anglista sa Filuma u Kragujevcu. Zbog ljubavi prema pisanoj reči neprestano čita sve što joj dođe pod ruku, prevodi i piše kada god uhvati trenutak za sebe. Kada joj dosadi olovka, čekaju je boje i neki drugi svet. Veruje da je uredna kuća znak protraćenog života.

Aneta Antić – Asistent urednika Prevodilačke rubrike/engleski jezik - Stvari uvek posmatra sa vedrije strane i misli da sve dolazi iz glave. Veruje da je najbitnije da svoje vreme ispunimo ljudima i aktvnostima koje volimo. Aneta je engleski jezik zavolela od svoje četvrte godine, a tada je otkrila i zadovoljstvo čitanja, pa i danas misli da ništa ne može da zameni dobro štivo. Diplomirala je Engleski jezik i književnost na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

Biljana Dražović – Urednik Prevodilačke rubrike/španski jezik - Diplomirala španski jezik, hispanske književnosti i kulture na Filološkom fakultetu u Beogradu, a trenutno je na master studijama istog fakulteta. Voli putovanja, arhitekturu i književnost. Veoma je radoznala i u konstantnoj je potrazi za novim znanjima i iskustvima.

Marija Planić – Urednik Studentske rubrike - Student Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu. Amaterski glumi od svoje petnaeste godine. Muzika je ispunjava 24 časa. Iskustvo u odnosima sa javnošću, marketingu i liderstvu stekla je u međunarodnoj studentskoj organizaciji. Voli da piše o mladim uspešnim ljudima iz svog grada, o biznisu, kulturi i umetnosti. Pisanje je opušta, naročito kada je svesna da napisane reči mogu da izvrše pozitivan uticaj na druge.

Dipl.psih. Milana Ljubisavljević - Urednik eKarijernog savetovališta – Diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Nišu sa istaknutim rezultatima. Trenutno studira master rodne studije u Novom Sadu. Pošto poseduje bezgraničnu energiju, pored posla online executive u iSerbia, radi i kao praktikantkinja u Centru za razvoj karijere i savetovanje studenata UNS.

Marketing i Community menadžment

Suzana Marjanović – Marketing menadžer/Menadžer prodaje - Suzana je pravnik koji voli svoju struku, a interesovanje za novinarstvo ima korene u najrazličitijim vrstama njenog pisanog izražavanja. Timski rad portala iSerbia ju je inspirisao da stvara nove kreativne ideje i projekte, kao i da se postepeno, pored uloge novinara, nađe u oblasti menadžerstva i marketinga. Najviše dragocenog praktičnog iskustva u medijima je stekla putem iSerbia kroz rad i kroz edukacije i usavršavanje koje su joj tim putem omogućene.

Jelena Šuleić – Marketing menadžer/Menadžer prodaje - Diplomirani inženjer organizacionih nauka na odseku za Menadžment. Pasionirani zaljubljenik u fotografiju, ples i putovanja. Voli izazove i kreativnost, a karijeru bi želela da gradi u oblasti marketinga.

Mladen Aleksić – Social media menadžer - Student doktorskih studija na Pravoslavnom Bogoslovskom fakultetu u Beogradu. Radi kao veroučitelj u Jagodini. Voli internet, putovanje, knjige, hranu, dnevnu štampu, kafu. Uživa u mirisu svežeg jutra. Ostvario san da poseti Pariz. Želi da nauči da jaše konja.

Aleksandra Pajović – Comunity manager - Diplomirani komunikolog i student master studija na Odeljenju za marketing na Fakultetu organizacionih nauka. Stručna znanja stiče volontiranjem u redakcijama i nevladinim organizacijama.

Web management

Stanko Arsenijević – Web admin - Bavi se web programiranjem, najčešće koristeći Yii2 PHP ili WordPress CMS. Voli da učestvuje na projektima, razmenjuje znanja sa drugima i stalno se usavršava. Trenutno mu je cilj da napravi sistem preko kojeg će svako brzo i jednostavno moći da dođe do novog sajta.

Stručni saradnici vodiča Da pojednostavimo:

Damjan Bogunović,dipl. politikolog alumnista Beogradske otvorene škole; završio postdiplomske studije ekološke politike na Univerzitetu Oksford; Trenutno student postdiplomskih studija Pravnog fakulteta u Beogradu.

Mr Fadi Hassan pohađao je diplomske i specijalističke studije iz ekonomije na Univerzitetu u Paviji. Po diplomiranju radio je dve godine na Bliskom Istoku i u Južnoj Americi u međunarodnim organizacijiama i istraživačkim centrima (UNDP, CEDES). Magistarske studije završio je na London School of Economics (LSE). Trenutno pohađa doktorske studije na istom fakultetu, na programu za ekonomski razvoj. Bavi se globalizacijom, ekonomskim rastom i raspodelom bogatstva u zemljama u razvoju.

Dr Mario Reljanović stekao je zvanje diplomiranog pravnika na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Magistarske studije završio je na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu, 2007, odbranom magistarskog rada „Međunarodna saradnja na suzbijanju terorizma“. Doktorsu disertaciju Zabrana diskriminacije pri zapošljavanju kao međunarodno ljudsko pravo (mentor: prof. dr Vojin Dimitrijević), odbranio je 2011. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu. Radio kao istraživač-saradnik na Institutu za uporedno pravo u Beogradu.

Mr Mateja Đurović je student doktorant prava na European University Institute u Firenci. Diplomu mastera stekao je na Univerzitetu Kembridž, osnovne studije završio je u na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Nevena Jovanović diplomirala je na Fakultetu političkih nauka, gde trenutno privodi kraju master tezu na odseku za Političku sociologiju. Od 2010. godine zaposlena u Centru za evropske integracije Beogradske otvorene škole. Posebno zainteresovana za proučavanje izbornih i partijskih sistema u postkomunističkim društvima, kao i za pitanja regionalne saradnje kao uslova dalje integracije zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Dipl. soc. Radoš Vidaković rođen 1985. godine, završio je gimnaziju u Zrenjaninu i diplomirao na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, sa temom "Osnovni dohodak. Razvoj ideje i odredjenje pojma„. Stipendista je Fonda dr Zoran Đinđić.

Mr Vladimir Međak zaposlen je u Kancelariji za evropske integracije Vlade Srbije od septembra 2003. godine. Od 2010. godine obavlja fuknciju pomoćnika direktora zaduženog za koordnaciju procesa pristupanja EU i primenu SSP. Jedan od autora važećeg Zakona o zaštiti konkurencije. Završio Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, smer međunarodno pravo. Magistrirao na Fakultetu političkih nauka i diplomatije Univerziteta u Bolonji 2002. godine na temu „Regionalna politika Evropske unije“, specijalizovao pravo konkurencije EU na Univerzitetu u Oksfordu 2004. godine i od 2009. godine je doktorski je kandidat na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.