„Mreža mladih preduzetnika" (MMP) osnovana je 2015. godine u okviru projekta „Moj prvi biznis", koji ima za cilj podizanje poslovnih kapaciteta mladih. Projekat su sprovele iSerbia i iAkademija uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Kancelarije za mlade Gradske uprave grada Beograda.

Mreža mladih preduzetnika
Mreža mladih preduzetnika

Koje su glavne aktivnosti Mreže?

  • Prikupljanje informacije o radu naših korisnika koje u mesečnom biltenu prosleđujemo svim članovima,  
  • Mesečna predavanja i okupljanja (nekad edukativna, nekad promotivna, a nekad koktel druženja),  
  • Mentorstvo sa iskusnim i uspešnim preduzetnicima.

Koji su ciljevi i rezultati Mreže?

Mreža je prevashodno namenjena mladim preduzetnicima koji imaju želju da se usavršavaju kao i da razmenjuju znanja, ideje, informacije sa sebi sličnima. Cilj okupljanja je da se mladim preduzetnicima na početku kao i potencijalnim preduzetnicima pomogne da se povežu, kako međusobno tako i sa iskusnijim preduzetnicima, zatim da im se pruže smernice kako da poslovne ideje i biznis planove realizuju.


Mreža učesnicima na savremen i efikasan način pruža najnovije i aktuelne informacije potrebne da bi se ostvarili u preduzetničkim vodama i to onlajn putem svog sajta ili uživo putem okupljanja. O svakom sledećem projektu edukativnog karaktera koji udruženje iSerbia organizuje, putem Mreže se obaveštavaju i pozivaju članovi da se priključe, informišu, inkorporišu i slično.


Mreža je organizovala brojna edukativna druženja i predavanja za članove i okupila veliki broj mladih sa preduzetničkim idejama koji danas broji preko 800 članova.