Udruženje iSerbia je sprovelo projekat „Moj prvi sajt” (MPS) prvi put 2013. godine, uz podršku Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, sa ciljem da obuči 70 srednjoškolaca širom Srbije da samostalno naprave i promovišu svoj sajt.

Moj prvi sajt
Moj prvi sajt

Šta je MPS?

Skraćenica MPS (Moj prvi sajt) je uz pomoć onlajn učionice bio dostupan u svim gradovima Srbije i sastojao se iz dva modula: Prvi modul je imao zadatak da pruži znanja neophodna za samostalnu izradu veb prezentacije, dok je drugi modul pružao znanja iz osnova internet marketinga. Svako ko je uspešno prošao module imao je zadatak da napravi svoj prvi sajt. Troškovi domena i hostinga su bili pokriveni projektom.

Više o MPS-u

U istom cilju podizanja kapaciteta mladih ljudi, iSerbia je 2014. godine ponovo raspisala konkurs Moj prvi sajt 2.0 u okviru koga je bilo dodeljeno 25 stipendija.

Moj prvi sajt
Moj prvi sajt

Zatim 2015. godine. iSerbia raspisuje ponovo konkurs Moj prvi sajt 3.0 u okviru koga je bilo dodeljeno 35 stipendija za modul Moj prvi sajt. Modul je obuhvatio takođe onlajn kurs za izradu CMS veb sajtova i onlajn kurs iz internet marketinga, a sve to uz posvećenog mentora za pomoć u izradi sajta. Na ovaj konkurs su se mogli prijaviti mladi do 35 godina starosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 

„Moj prvi sajt" je projekat pokrenut sa idejom da prosečnom korisniku računara omogući znanja dovoljna da samostalno napravi veb sajt prezentaciju i time aktivno doprinese razvoju karijera i/ili pokretanje privatnih poslova polaznika kursa.

Kursevi su osmišljeni tako da ih polaznici mogu koristiti iz udobnosti svoje fotelje i u vreme kada im to najviše odgovara. Namenjeni su mladima u svim branšama i svih interesovanja, a ponuđena IT znanja mogu poslužiti svima - od preduzetnika, do programera, naučnika, umetnika, menadžera.