Udruženje iSerbia počev od 15. marta 2017. godine, organizuje besplatnu onlajn školu programiranja za đake - „Majstori programiranja“, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Škola je namenjena za 1000 zainteresovanih đaka širom Srbije, uzrasta od 12 do 19 godina.

Majstori programiranja (promo)
Majstori programiranja (promo)

Kako se pohađa obuka?

Obuka se pohađa na interaktivan način, uz pomoć mentora, a putem interneta. Polaznici dobijaju lične korisničke podatke putem kojih pristupaju onlajn platformi za učenje, iz udobnosti svoga doma, u vreme kada njima odgovara, u ukupnom trajanju od 90 dana. Na kursu ih čeka maskota projekta, Robot Paja, koji ih sprovodi kroz edukaciju na veoma zanimljiv način, podsticajan, uz puno motivacije, solidarnosti, druženja, komunikacije, takmičenja i nagrađivanja.


Tokom prvih 30 dana, polaznici pohađaju kurs iz Osnova programiranja (koji se sastoji iz tri nivoa). Potom se polaznici, zavisno od nivoa znanja, preferencija i uzrasta, opredeljuju za kurs Kreiranja veb sajta ili Android programiranja, koji će im biti otvoreni tokom narednih 60 dana. Na kraju kursa će biti dodeljeni sertifikati na završnom događaju kao i nagrade za najbolje.

Koji je cilj projekta?

Cilj projekta je podizanje kompjuterske pismenosti polaznika na zanimljiv i podsticajan način, edukacijom iz osnova kodiranja, kreiranja sajta i Android programiranja. Hiljadu mladih, uzrasta od 12 do 19 godina, sa teritorije Republike Srbije steći će znanja iz osnova programiranja putem onlajn edukacija uz podršku mentora i na taj način se osposobiti za perspektivno zanimanje budućnosti.