Moć medija je velika, a posebno onlajn medija koji plasiraju razne sadržaje. U moru sadržaja zapostavljeni su pozitivni aspekti života u lokalnim sredinama. Mladi, uspešni ljudi koji mogu biti primer svima, prolaze ispod radara.

U tom cilju je iSerbia, uz podršku opštine Zemun, osmislila projekat „Zvezde iz kraja”, koji ima za cilj da obuči mlade ljude za veb novinarstvo, kako bi stekli prave alate za promovisanje heroja iz komšiluka.

U okviru ovog projekta 100 mladih od 18 do 25 godina iz Opštine Zemun će imati priliku da na portalu iSerbia u rubrici Vesti o zvezdama steknu praksu u trajanju od mesec dana iz oblasti veb novinarstva. Nakon toga, njih 25 će proći onlajn seminar o marketingu i veb novinarstvu – oni najbolji nastaviće praksu na portalu iSerbia, gde će postati punopravni članovi dopisnici.

Ko može da se prijavi?

Na konkurs se mogu prijaviti:
- đaci srednjih škola ili studenti fakulteta u Opštini Zemun (bez obzira na mesto prebivališta) 
- svi mladi od 18 do 25 godina koji imaju prebivalište u Opštini Zemun, bez obzira na to koju školu ili fakultet pohađaju.

- mogu se prijaviti i ostali zainteresovani kadndidati sa teritorije drugih opština, u slučaju slobodnih mesta

Najbolji polaznik, tj. polaznica dobija nagradu!

Način i rok za prijavu

Da biste se prijavili potrebno je da do 25.10.2017. godine popunite prijavni formular koji se nalazi OVDE (očekivano vreme za popunjavanje formulara je 5 minuta).

Kad će se održati obuka?

Obuka će se održati onlajn. Sve se radi iz udobnosti sopstvene fotelje, a naš tim za podršku je uvek pored mejla za odgovore na sva pitanja.

Kandidati koji su dobili stipendiju biće obavešteni putem mejla o pozitivnom ishodu konkursa i imaće rok od sedam dana da potvrde svoje učešće. Ukoliko nakon toga kandidat ne potvrdi svoje učešće, biće kontaktiran kandidat koji je sledeći na rang listi.

Za dodatna pitanja pošaljite mejl na stipendije@iserbia.rs pod naznakom: Škola web novinarstva „Zvezde iz kraja”.