Konkurs za srednjoškolce: Škola dokumentarnog filma
Slobodna Zona Junior

Opšte informacije

Četvrto izdanje škole dokumentarnog filma za srednjoškolce „Free Zone Filmmaker School“ realizuje se u okviru programa Slobodna zona Junior, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.


Za polaznike škole biće izabrano 12 učenika i učenica srednjih škola iz Beograda i okoline, koji će imati priliku da sa stručnim mentorima prođu kroz sve faze stvaranja filma i steknu znanja o pisanju scenarija, razvoju filmskog projekta, snimanju filma, montaži i postprodukciji slike.


Tokom kursa, polaznici će imati priliku da individualno ili u grupi snime svoj prvi dokumentarni kratkometražni film koji će biti prikazan i na posebno organizovanoj projekciji na filmskom festivalu Slobodna Zona 2020. godine.

Ko može da se prijavi?

Škola je namenjena srednjoškolcima i srednjoškolkama iz Beograda i okoline koje interesuje dokumentarni film i želeli bi da se bliže upoznaju sa svetom filma i snime svoj prvi dokumentarac uz pomoć nagrađivanih filmskh radnika.

Način i rok prijave

Konkurs je otvoren do 15. oktobra, a svi zainteresovani svoju prijavu treba da pošalju na imejl adresu slobodnazonajr@freezonebelgrade.org. Prijava bi trebalo da sadrži:

  • motivaciono pismo sa kratkim objašnjenjem ideje za dokumentarni film (ne dužu od jedne stranice), 
  • kratku biografiju
  • kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu i naziv škole).

Dodatne informacije

Lista izabranih kandidata biće objavljena najkasnije do 25. oktobra na sledećem sajtu


Učešće u radionicama je besplatno, a za sve dodatne informacije pišite na: slobodnazonajr@freezonebelgrade.org ili pozovite 069/657-275.