Praksa u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Pixabay

Gde će se praksa odvijati?

- Železnice Srbije ,

- Er Srbija ,

- Aerodrom Nikola Tesla Beograd ,

Uprava za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu ,

- Srbija Kargo ,

- JAT Tehnika ,

- Agencija za bezbednost saobraćaja ,

- Građevinska direkcija Srbije ,

- Infrastrukura Železnice Srbije,

- Saobraćajni institut CIP ,

- Agencija za upravljanje lukama.

Program prakse

Planirano je da se program prakse realizuje u tri ciklusa tokom 2018. godine.


Prvi ciklus prakse počeće 5. februara, drugi u julu, a treći u novembru 2018. godine. Trajanje prakse biće definisano za svakog studenta u skladu sa zahtevima odgovarajućeg studijskog programa i u dogovoru sa supervizorima prakse iz preduzeća i ustanova koje učestvuju u programu. Biće to sjajna prilika za preko 300 studenata stekne prvo radno iskustvo u struci.

Mesta za praksu

Najviše mesta za praksu otvoreno je za studente Elektrotehničkog, Saobraćajnog i Mašinskog fakulteta, kao i za studente Fakulteta organizacionih nauka, Pravnog, Građevinskog, Ekonomskog, Geografskog, Fakulteta bezbednosti, Filozofskog, Arhitektonskog, Šumarskog, Fakulteta političkih nauka, Tehnološko-metalurškog, Poljoprivrednog, Rudarsko-geološkog, Hemijskog fakulteta i drugih. 

Način i rok prijave

Prijavljivanje za prvi ciklus stručne prakse traje do 22 .januara 2018. godine i vrši se isključivo elektronskim putem OVDE.

Potrebno je da student napravi korisnički nalog OVDE doda svoju biografiju, a zatim da odabere željenu poziciju iz baze praksi i izvrši prijavu. Studenti koji su se već registrovali na portalu ne moraju to da rade ponovo, već samo da odaberu praksu za koju žele da se prijave.


Za dodatne informacije možete pogledati OVDE.