Milena Vasić: Budite svoji!

FOTO: Facebook

Za iSerbia portal, glumica Milena Vasić govori o svom početku na daskama koje život znače, kao i o podršci roditelja, privatnom životu, ali Milena tokom intervjua daje i savete mladima koji planiraju da upišu FDU ove godine.

Čime si kao dete želela da se baviš u životu? Koji je bio tvoj san o budućoj profesiji?

Ne želim da zvuči šablonski i „već viđeno“, ali zaista sam kao mala želela i znala da cu se baviti pozorištem. Dugo godina sam išla u glumački studio Bate Miladinovića tako da je potreba za teatrom došla rano, tu se zadržala i samim tim učvrstila.

IMG_2800.jpg

FOTO: Looker Weekly

Da li si imala podršku porodice i najbližih kada si počela aktivno i ozbiljno da se baviš glumom?

Podršku naravno da nisam imala od roditelja u početku, drugo je to vreme bilo nego danas, jer su moji roditelji bili iz potpuno druge struke. Otac je mašinski inženjer, a majka prosvetni radnik. Iako su oboje bili pasionirani kolekcionari, umetnost je za njih bila ljubav i hobi, a nikako „ozbiljno“ i stalno zanimanje.

Kada si upisivala FDU da li si prošla u prvom krugu i šta smatraš da je ono čime si kupila žiri?

Kada sam upisala Fakultet dramskih umetnosti i bila prva na listi od 490 kandidata prijavljenih te godine, mami i tati je jedino preostalo da mi čestitaju, da me podrže i daju punu veru i blagoslov za ono što sam odlučila da učim i radim.

Kako sada već imaš godine iskustva kako na televiziji tako i na pozorišnim daskama, da li više uživaš radeći pozorišnu predstavu ili snimajući film/seriju? Da li postoji neka paralela?

Ove godine punim 20 godina profesionalnog rada u pozorištu i na televiziji. Iza sebe do sada imam nekoliko velikih Tv serija i nekoliko velikih pozorišnih hitova, a između njih na desetine manje poznatih pozorišnih predstava. Mogu ponosno i slobodno da kažem da je ravnoteža u našem poslu uslov za ispunjenost i konstantnu svežinu i različitost - za promene i transformacije. Imam sreću da kad me istroši rad na televiziji, dođe pozorište koje me umije, osveži i revitalizuje.

Po ugledu na Ladykracher, da li si ti došla na ideju snimanja srpske „Dame bez blama“ ili si bila pozvana na kasting?

Ladychraher je licenca, a Prva Tv je pravila kasting za tu ulogu, tako da sam tu ulogu dobila na kastingu.

nemojda_zvocas.jpg

FOTO: Facebook

Koliko ste slične Marina iz „Nemoj da zvocaš“ i ti?

Marina je otvorena, komunikativna, maštovita i slobodna. Odana žena koja je beskrajno posvećena svom mužu i detetu. Smatram da smo sve mi Marine, jer kada imaš porodicu trudiš se unosiš što više humora i radosti u svakodnevni život.

Kada se opredeljuju za glumu, mlade najviše zanima da li od nje može da se živi i kolika odricanja su potrebna da bi se uspelo u životu. U kom periodu si morala da se malo distanciraš od glume i posvetiš svom privatnom životu i da li ti je posao, odnosno karijera bila uvek na prvom mestu?

Nekako mi se čini da je sopstveni put kroz karijeru koju gradiš ipak ličan i intiman. Svako ima pravo na želju, na uspeh, na pauzu, na porodicu i decu ili na slobodu...

Nema saveta za to kad je vreme i da li je vreme!

Slediš svoj unutarnji glas i lično za mene je porodica važna, kao i dom sa decom i svim poteškoćama i lepotama koje ona donosi.

slikamilena.jpg

FOTO: Facebook

Da li imaš neki savet za maturante koji planiraju da upišu glumu?

Savet za one koji hoće da upišu glumu je samo jedan: ČITAJTE! U knjigama sve piše i ko ste i šta želite i koji monolog da baš vi odaberete i zašto baš taj.
To treba shvatiti kao vodilju - vaša neposrednost, izbor komada, kao i autentičnost vašeg bića je ono što komisija ceni. Budite svoji!

Ana, druželjubiva i radoznala studentkinja; voli da piše, vodi intervjue, istražuje i pohađa razne edukativne kurseve.