Luka Raco: Putovanje je moja velika strast

Foto: Facebook

Dugi niz godina se bavi manekenstvom, a od 2013. godine se pojavio u ulozi Riste u televizijskoj seriji Sinđelići. U međuvremenu je snimio i svoj prvi film, tako da će se u narednom periodu definitivno orijentisati ka glumi, dok za modeling kaže za iSerbia portal da će ostati kao divan hobi.

Koliko dugo se baviš manekenstvom, kada si otkrio da je to ono što te zanima i da imaš dara za to?

Moja prva želja da se bavim manekenstvom pojavila se kada sam imao deset godina. Radio sam reklamu za Tigar čokoladu, takoreći, prvi modni angažman koji me je naveo da u budućnosti razmišljam o modelingu. Tako da je to prva uspomena zbog koje sam i počeo da se bavim ovim poslom pored studija. Sve je počelo kastingom modne agencije za koju trenutno radim – prošao sam, dao sve od sebe, potrudio se i mogu sa ponosom da kažem da sam uspeo do sada da ostvarim deo svojih ciljeva.

Kao student ekonomije, maneken, a sada već kao poznati glumac, šta je tu sporedna, a šta glavna profesija?

Smatram da bi obrazovanje uvek trebalo da bude na primarnom mestu. Ostao mi je još master rad da predam u narednom periodu, tako da mi je to trenutno prioritet. Uskoro kreće snimanje nove sezone Sinđelića koje će trajati duži period, tako da nakon uspešne odbrane master rada moći ću da se potpuno posvetim snimanju, a što se tiče modelinga, to je veoma lepo zanimanje, ali moram dodati da je to za mene samo jedan divan hobi.

13493561_10153675215167742_258001163_o.jpg

Foto: Facebook

Kako bi napravio paralelu između obaveza i napora tokom fotografisanja i tokom snimanja serije?

Imam sreću da se bavim poslovima kojima sam oduvek i želeo, tako da napor i obaveze ne spadaju u taj koš, već je to za mene veliko uživanje. Nadam se da će tako i ostati.

_event_management.gif

S obzirom na to da te je uloga Riste u seriji Sinđelići proslavila, kako dalje vidiš svoju karijeru? Da li će ona od sada više biti usmerena na glumu ili na manekenstvo?

Nakon nekoliko uspešnih sezona Sinđelića i sad uskoro početka nove sezone, u međuvremenu sam snimio i svoj prvi film koji je trenutno u montaži, tako da ću se u narednom periodu definitivno orijentisati ka glumi. Modeling je, kao što sam rekao, samo jedan divan hobi. Što se tiče karijere, nadam se da ću imati priliku da se oprobam u što raznovrsnijim ulogama u budućnosti.

Šta radiš u slobodno vreme i gde najčešće izlaziš?

Slobodno vreme najviše provodim sa porodicom i prijateljima. Izlazim isključivo tamo gde je kvalitetna kafa, a što se tiče nocnih izlazaka čest sam gost kod mojih dobrih prijatelja na splavu.

Da li voliš da putuješ i koje mesto je ostavilo najveći utisak na tebe?

Putovanje je moja velika strast, makar to bila neka obližnja destinacija ili neka daleka egzotična. Do sada najveći utisak na mene je ostavilo nezaboravno putovanje u Bangkok/Thailand.

Kakvi su tvoji budući planovi i da li imaš neki savet za naše mlade čitaoce portala iSerbia?

Želim da završim master rad, a da ujedno, koliko mi vreme bude dozvoljavalo, posvetim sebe svetu glume najviše, a i modelinga, i da što duže istrajem u tome. Savet: Budite uporni, vredni i uz malo sreće moći ćete da postignete ono što ste oduvek želeli.

Ana, druželjubiva i radoznala studentkinja; voli da piše, vodi intervjue, istražuje i pohađa razne edukativne kurseve.

Pročitajte i:

Nenad Čiča: Opera je živa umetnost i spektakl!
Ana Kotur: Nikada neću odustati!
Nena Kunijević: Sačuvajmo tradicionalnu pesmu!