Jana Ilić: Obožavam svoj posao i celim srcem sam u njemu!
Boris Ščitar/Večernji list

Za iSerbia portal, glumica govori o počecima svoje glumačke karijere, kako je zadovoljna ekipom serije Istine i laži i otkriva nam da je 25. oktobra u Zagrebu očekuje premijera filma Fuck up I love you u kom tumači glavnu ulogu.


Ko je i kada prepoznao tvoj glumački talenat i ko je bio (ili ostao) tvoja najveća podrška?


Moja najveća podrška je moj otac, Tomislav Milić, profesor književnosti, sada u penziji, koji me je podržavao i pridržavao od kad sam se rodila. Njegova snaga i energija su nešto posebno. Prepoznao je moje interesovanje za glumu još od malih nogu i nije ga mrzelo da sa mnom pravi pozorište u kući. Moje igre sa lutkama su bile takve, a on je uvek igrao sa mnom. Moram da spomenem i Vladimira Jevtovića, mog profesora glume, kome sam zahvalna do kraja života. On je bio veliki čovek i najbolji profesor.


Da li su se tvoje odluke o budućoj profesiji u toku srednjoškolskog obrazovanja često prelamale ili si bila sigurna u to da bi volela da se baviš glumom?


Bila sam sigurna, ali očekivanja moje mame su bila suprotna. Ona je, takođe, bila profesor književnosti kao i tata i verujem da ju je pogodilo kad sam pred kraj gimnazije izjavila da želim da upišem FDU, a ne Filološki. Verovali ili ne, ja sam je ispoštovala i upisala Filološki, ali kako nisam mogla da izdržim, posle godinu dana, na kvarno sam otišla na prijemni za glumu, primili su me iz prve i tek kad sam bila upisana kao student prve godine glume sam zvala mamu i oduševljeno joj rekla da sam promenila fakultet. Verujem da mi to nije u životu zaboravila.


Kada si prvi put stala na daske koje život znače u smislu da si zaigrala u nekoj ozbiljnoj predstavi i koja je to predstava bila?


Imala sam tu sreću da već na drugoj godine glume zaigram u BDP-u, u predstavi Let iznad kukavičjeg gnezda. Neverovatno iskustvo - ja student, a oko mene glumačke veličine, koje nisam ni sanjala da ću videti u životu, a kamoli raditi sa njima. Bilo je sjajno.


Da li ti je uzbudljivije kada snimaš film ili seriju?


Ne mogu to da odvojim, ni da poredim. Obožavam svoj posao i celim srcem sam u tome, bilo da je u pitanje pozorište, film ili serija. Uzbuđenje je uvek isto.  

Dom Omladine: Kratkometražni film
Dom Omladine: Kratkometražni film

Da li bi se ikada oprobala u voditeljstvu i kako gledaš na tu profesiju?


Ne vidim sebe u tome. Imala sam poprilično ponuda, baš dobrih i svaku sam odbila. Moja vokacija je glumac, a ne voditelj. Bravo za kolege koji to rade, ne mislim nista loše, ali ja tu sebe ne vidim i kategorično tvrdim da nikada neću da se oprobam u sličnom. Ne zanima me ta vrsta popularnosti, to nije moj posao.


Da li voliš/imaš vremena da šopinguješ i koji ti je omiljeni brend? 


Ne volim i nemam omiljen brend. Kada i hoću nešto-nemam vremena za to. Zavrti mi se u glavi kad uđem u tržni centar. 

Stefan Koković
Stefan Koković

Kako si zadovoljna ekipom serije „Istine i laži“ i da li se lik Marine u nekim situacijama poistovećuje sa tvojim likom? (u smislu čestih neodlučnosti, odnosa sa suprugom, „tatina princeza“ itd.)


Obožavam Marinu i uživam dok je igram, ali privatno nemamo nikakvih sličnosti. Moj tata je mene zvao sine, dok sam bila mala. Imam ja malo te muške energije u sebi i daleko sam od tatine princeze. Bila sam nemirna i stalno pravila gluposti.


Ekipom sam prezadovoljna. Za svoje godine, veliki broj sam serija uradila, ali ovu izdvajam i stavljam na tron. Ekipa ljudi koja stvara ovu seriju je čarobna i zavolela sam sve te ljude= Moja druga porodica. Produkcija, režija, glumačka ekipa, kamera, šminka, tonci. Toliko se dajemo i trudimo, da mi je drago što to publika prepoznaje. Gledanost serije govori o tome.


Novosti
Novosti

Koliko često putuješ i koja ti je omiljena destinacija?


Obožavam da putujem i svaku priliku koristim na to. Nemam omiljenu destinaciju, ali ono što mi je ostalo u sećanju je Korzika, Jerusalim, Ibiza…Uh, kakav miks.


Facebook:Jana Ilić Milić
Facebook:Jana Ilić Milić

Koji su tvoji dalji planovi?  


Čeka me premijera filma Fuck up I love you 25. oktobra u Zagrebu, u kom tumačim glavnu ulogu i nastavljam sa snimanjem moje omiljene serije Istine i Laži. Čeka nas dug, a lep put, pa nek se publika spremi na velika iznenađenja sa puno istine i pomalo laži. 

Marko Todorović
Marko Todorović