Da li je Srđan Dinčić „Đavo iz jagode“?

FOTO: Aleksandar Dmitrović - Standup.rs

Srđan Dinčić poznat je kao odličan stand up komičar, jedan od scenarista emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem”, kao i učesnik / voditelj emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem i muškarcima“. Iza sebe ima skoro hiljadu nastupa u proteklih pet godina, a osim toga, bio je učesnik svih festivala stand up komedije u regionu. Pogledajte šta je izjavio za portal iSerbia.

- Budući da si jedan od prvih stand up komičara koji je zaslužan za prodor stand up komedije u Srbiji, kako si uopšte došao na ideju da se baviš time?

Već sam se bavio humorom u različitim formama (aforizam, satirična pesma, priča), pa sam sa pojavom stand up-a samo spontano prepakovao svoja razmišljanja u tu formu i onda shvatio da je to ono kako želim da se izrazim.

- Šta je bio presudni momenat u tvojoj karijeri da mnogi čuju za tebe?

Presudni momenat u mojoj karijeri je učešće u TV show-u „Survivor“. Tada je širi auditorijum čuo za mene i za ono čime se bavim, što mi je i bio cilj kada sam se prijavljivao.

- Koliko u tvojim nastupima (govorima) ima istine, a koliko izmišljenih priča? Gde pronalaziš inspiraciju?

Moji nastupi su laži prema istinitim događajima. Sve to što govorim postoji, samo je u stand up-u malo iskarikirano i zakrivljeno.
Pr_fotka.jpg

FOTO: Standup.rs - Srđan Dinčić

- Kakav je osećaj nastupiti zajedno sa dva eminentna komičara, poput Eddie Izzard-a i Dylan Moran-a?

Nastupi sa Moranom i Izardom, svetskim zvezdama stand up komedije, su za mene možda i najbitniji momenti dosadašnje karijere. Na tim nastupima sam naučio mnogo i još više dobio na samopouzdanju, koje je neverovatno bitno za ovu formu komedije.

- Jedan si od scenarista emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ i jedan od voditelja emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem i muškarcima“, poznatije kao „Četiri i po muškarca“ na Prvoj srpskoj televiziji, kako je došlo do saradnje i kako se to odrazilo na tvoju dosadašnju karijeru?

Kada je televizija predložila Ivanu Ivanoviću da radi talk show, on je odlučio da to bude show po uzoru na američke 'late night show' programe i za to mu je trebao tim humorista. Mene je poznavao iz „Survivor“-a, prepoznao je da mogu da radim kao scenarista i tako smo počeli saradnju. Vremenom sam spontano dospeo i sa ove druge strane kamere, u emisiju „Veče sa Ivanom Ivanovićem i muškarcima“.

Visual.jpg

FOTO: Standup.rs

- Šta predstavlja naziv tvog novog stand up-a „Đavo iz jagode“?

Naziv „Đavo iz jagode“ je jedan kratak, ali bitan deo iz nastupa u kome govorim kako ću detetu odgovarati na pitanja za koja suštinski ne znam odgovor, pa izmišljam besmislice. Đavo iz jagode je jedna od tih besmislica.

- S obzirom na to da će ovaj stand up biti organizovan po drugi put u Beogradu, hoće li se razlikovati u odnosu na prvi, koji se održavao prošlog meseca? Šta publika može da očekuje od ovog nastupa?

Mogu da očekuju toplu ljudsku priču, između ostalog i o tome kako se trideset kilograma plašljivog krzna trese zbog grmljavine; tinejdžerka mrzi svet, a posebno svoje šiške; kako jedan ucveljeni mladić otkriva svojstva vagine, koja mogu promeniti tok čovečanstva, a najgori tata ikad se bori za svoje mesto pred televizorom sa koga se čuju vesti da su neki ljudi umrli, ali da će se živeti bolje. A sigurno hoće već sledeće godine. Ili one tamo...

- Šta bi poručio našim čitaocima koji imaju želju da se oprobaju u stand up komediji? Na koji način mogu da se pripremaju i šta im to može doneti?

Za stand up početak je potrebno malo hrabrosti, mikrofon i talenat, a onda je, ako prođe to sa talentom, potrebno baš mnogo rada.

Mi vas pozivamo da petak 13. provedete uz nezaboravan stand up nastup Srđana Dinčića.