Aleksandra Saša Simović: Vreme je da više volimo sebe
Privatna arhiva

Kako bi predstavila sebe i ono što radiš u nekoliko rečenica?


Žena koja voli život. PR menadžer, novinar, uživam u poslu koji radim. Lično, moja misija je da pokrenem žene da žive zaista na sunčanoj strani života. Projekat ‚‚NEUSTRAŠIVA“ koji sam pokrenula prošle jeseni mi je jako važan, jer smatram da su sve žene neustrašive, možda pomalo uspavane i uplašene da žive svoje snove, ali vreme je da se probude.


 Da li kada je tvoj posao u pitanju uvek imaš unapred napravljene planove i očekivanja ili više voliš da ideš spontano i prepustiš se onako kako osetiš da te život vodi? 


Nemam planove, imam snove i vizije i živim život spontano. To je moj izbor, jer slušam svoje srce. Svako treba da nađe ono što je dobro za njega i da ima svoje iskustvo. Mogu da čujem tuđe savete, ali uvek uradim po svom.


Šta bi izdvojila kao najuspešniji, a šta kao manje uspešan momenat u svojoj karijeri i šta si odatle naučila?


Nemam neuspešne momente, na svaku fazu svoje karijere sam ponosna, jer mi je upravo sve sa čim sam se suočavala pomoglo da rastem na svim poljima i da danas budem neustrašiva.

Privatna arhiva
Privatna arhiva

Tvoj život je definitivno bio pun izazova od samog rođenja, ali ti si iz svega izašla kao hrabri pobednik i umesto da se stapaš sa svojom boli, ti si tu energiju preusmerila na to da inspirišeš i motivišeš druge. Da li je i tebi ponekad potrebno da te neko ponovo motiviše i pogura kada ti naiđu neki loši dani i kako se nosiš sa njima?


I te kako. Kad bih rekla da je uvek sve sjajno, slagala bih. Imam dane kad na moju sunčanu stranu života dođu oluje i oblaci, ali tad me mama trgne da se saberem i obično se malo bunim, otplačem, izbacim tugu i nastavim dalje. Suze su zaista okej i tuga je osećanje koje nas ojačava kad je shvatimo na pravi način, kao dar, a ne kaznu.


 Kako izgleda jedan običan dan Saše Simović?


Trenutno korporacijski i mogu reći da mi se ta promena sviđa. Deo sam L’oreal tima, na poziciji Influenser menadžer i ponosna sam na to da radim za broj jedan kompaniju na svetu kada govorimo o nezi i lepoti.


 Nešto što si naučila u poslednjih nekoliko godina, a volela bi da ti je neko rekao ranije? 


Pričali su, ali nisam čula. ‚‚Strpljen, spasen“ i ‚‚Sve prođe“ su rečenice koje mi daju posebnu snagu kad izazovi naiđu.


Kažu da sve promene u svetu počinju promenom sebe. Šta je to što bi svako od nas mogao da uradi da bi doprineo kvalitetnijem životu?


Vreme je da više volimo sebe. Nekad su možda govorili nekome da je ljubav prema sebi sebičnost, a od ljubavi prema sebi sve počinje. Potpuno je u redu reći ne mnogim stvarima kako bismo sebi rekli da i radili ono što nam se radi u tom trenutku pa makar to bilo nešto potpuno dečije i nesvakidašnje.

Privatna arhiva
Privatna arhiva

Od svih knjiga koje si pročitala, da li bi mogla da izdvojiš neke koje su na tebe ostavile toliki utisak da bi volela da ih svi pročitaju?


Čitam svakog dana i kupujem barem jednu knjigu nedeljno, mogu reći da je to moja pasija. Neretko provedem po nekoliko sati u knjižari listajući knjige različitih žanrova. Moja omiljena knjiga trenutno je The path made clear, Opra Vinfri.

Svi bi trebalo da pročitaju Buđenje od Antonija De Mela. Obožavam i Toni Robinsa, Koelja, Merijen Vilijamson, Tonija Parsonsa i mnoge druge.


Da li postoji neko pitanje koje ti niko do sad nije postavio, a volela bi da podeliš i taj odgovor? 


Postoji. Sa kim bih volela da radim na projektima? Sa Novakom Đokovićem. On mi je velika inspiracija i motivacija. Radostan je poput deteta, čistog srca i namera. Otvoreno pokazuje emocije i potpuno je neustrašiv. On je prvi muškarac na listi neustrašivih koji se upravo pridružio ženama koje sam već smestila među neustrašive. Divno.