Učenica organizovala Malo vike oko Mike

FOTO: Album Jelene Jocić.

U nekih sedamdesetak minuta, ćuprijska publika je mogla da vidi proizvod dvomesečnog predanog rada ekipe koju je sačinjavalo, čak, 15 mladih kreativaca i entuzijasta Ćuprije. Ono po čemu će ova predstava biti upamćena je činjenica da je rediteljsku palicu, po prvi put u skoro dvodecenijskom postojanju GADS-a, držala učenica Gimnazije, Jelena Jocić.

malo_vike_oko_mike_poster.jpg
FOTO: Blog Predraga Popovića.

"Na moje prijatno iznenađenje, režijska palica je bila u mojim rukama. Na meni je ležala velika odgovornost, a trema nije bila ništa manja. Očekuju od vas da znate šta govorite, i veruju da je to ispravno. Nije mi bilo lako", kaže Jovana i dodaje da je za nju to bilo iskustvo više. „Upotpunila sam svoje znanje u oblasti glume i proširila sebe u nove horizonte.“

Na ovu mladu glumicu je pala teška i odgovorna uloga da organizuje i uposli četrnaestoro svojih drugara i drugarica. Na pitanje da li je i koliko bilo teško iskoordinisati sve ljude koji učestvuju u pripremi predstave, odgovorila je za iSerbia: „Uzevši u obzir da smo ujedno i učenici srednje škole, obavezama nikad kraja. Kako je predstava dobijala smisao, tako smo se i okupljali, dok probe nisu zahtevale pun sastav svih aktera na predstavi. Moram da iskoristim ovu priliku i zahvalim se svim profesorima Gimnazije u Ćupriji, na čelu sa direktorom škole, na razumevanju.“

_event_management.gif

Kako saznajemo iz razgovora sa Jelenom, članove GADS-a očekuje najpre odmor, a potom i ozbiljne pripreme za Pozorišne susrete gimnazija Srbije u Kragujevcu. Ulozi su još veći, tim pre što će predstava Gimnazije u Ćupriji nastupiti 17. aprila na otvaranju festivala. Želimo im puno uspeha u narednom periodu i nadamo se da će Ćupriji doneti još jedno priznanje poput najbolje ženske uloge koju je prošle godine osvojila naša sagovornica.

Integralnu verziju intervjua sa Jelenom Jocić, možete pročitati ovde.

Predrag je neka vrsta modernog don Kihota koji se bori sa vetrenjačama. I to samo zato što se zalaže da pamet, sposobnost, kreativnost i društveni aktivizam budu mainstream.

Pročitajte i :
Treći regionalni sajam obrazovanja u Ćupriji
Humanitrani koncert u Ćupriji
U ogledalu predstave "Kume, izgore ti..."