The Strokes - Povratak otpisanih!

FOTO: Pop Matters

Američki rok sastav The Strokes pre nekoliko meseci održao je koncert u londonskom Hajd Parku u okviru British Summer Time festivala. Nastup kome je prisustvovalo više od 65 hiljada ljudi označio je njihov povratak u Veliku Britaniju, gde su poslednji put svirali 2011. godine.

Pred armijom obožavalaca, bend je nizao svoje najveće hitove, mada nije predstavio nove pesme. Ipak, opšte oduševljenje nije izostalo dok je masa klicala na dobro poznate tonove pesama Someday, Hard to Explain, Reptilia, Juicebox, Last Nite. Dobro raspoloženje je vladalo i na bini, gde je pevač Džulijan Kazablankas često upućivao šaljive komentare publici i pretvarao se da je jamajčanski rege muzičar Shabba Ranks. Bend je zvučao savršeno uigrano, kao da nikada nisu ni prestali da sviraju.

SNN2026_TS_682_438812a.jpg
FOTO: The Sun

Da podsetimo, The Strokes su stekli svetsku slavu svojim prvim albumom Is This It 2001. godine i redefinisali alternativni žanr. Nakon tri objavljena albuma, bend se rastao 2006. i ponovo okupio tek 2011. godine. Od tada su izdali još dva albuma, a Kazablankas je u međuvremenu pokrenuo solo karijeru i osnovao novi bend The Voidz.

Sudbina legendarnog indi benda još uvek visi o koncu zbog Kazablankasovih obaveza sa drugim bendom i, čini se, nedostatka interesovanja za snimanje narednog albuma. Ipak, svirka u Hajd Parku dokazuje da buntovnici iz Njujorka još uvek nisu spremni da okače gitare o klin.

_veb_novinarstvo.gif

Pre nastupa u Londonu, sastav je nastupio u Španiji i na nekoliko festivala u Americi.


Pročitajte i:

Šest srpskih filmova mogu u trku za Oskara!
Predstava Damski gambit uskoro kod nas!
Pridružite se novoj PDP konferenciji!