Salt & Water: Nagrada za preduzetništvo!

Početkom meseca, Klaster kreativnih industrija Vojvodine je ovom studiju dodelio nagradu za „Najbolju kreativnu biznis ideju” u okviru projekta Serbia Startup. Nagrada je dodeljenja u okviru takmičenja „Kreativni biznis kap Srbija” i posvećena je inovativnom projektu ovog studija, specijalnim katamaranima apartmanima za unutrašnje vode.

Ovo takmičenje deo je velike internacionalne mreže kreativnih industrija, a Srbija je samo jedna od preko 40 zemalja koje na njemu učestvuju. Nakon što svaka zemlja odabere svog predstavnika, svetsko prvenstvo će se održati krajem godine u Kopenhagenu.

Na istom događaju, studiju je uručena i nagrada za preduzetništvo. Tim studija Salt & Water naglašava da im to predstavlja veliku čast, budući da je godina 2016. u Srbiji proglašena upravo godinom preduzetništva.

Salt_Water_katamarani_apartmani.jpg

Ovog avgusta, Salt & Water studio slavi pet godina postojanja, a tokom tog perioda ovom studiju su uručene čak četiri nagrade za preduzetništvo u Srbiji i regionu. Salt & Water je u ovom periodu osvojio nekoliko prestižnih internacionalnih nagrada za arhitekturu i dizajn, među kojima se ističe prestižna „Millennium Yacht Design Award (MYDA 2015)” koju je studio osvojio upravo za ovaj isti projekat.

Studio trenutno pregovara sa zainteresovanim investitorima o pokretanju proizvodnje u Srbiji, ne bi li ova sjajna ideja bila pretočena u stvarnost. Zainteresovani kupci raspituju se o projektu iz svih delova sveta.

_veb_novinarstvo.gif

O projektu:

Luksuzni katamarani apartmani dizajnirani su sa namerom da skrenu pažnju na turistički potencijal unutrašnjih voda - jezera, kanala i reka. Javnost je prvi put imala priliku da se upozna sa ovim dizajnom prošle godine kada je studio zvanično objavio projekat. U pitanju su inovativno dizajnirani katamarani koji se vrlo lako mogu odvojiti od doka i voziti pri maloj brzini. Na ovaj način gosti sami mogu da odaberu lokaciju za odmor, ali i da što podrobnije istraže okolinu.

Pored toga, inovativni dizajn enterijera omogućava korisnicima da se u katamaranu kreću znatno lakše nego u sličnim plovilima, te predstavlja odličan izbor za porodice sa decom ili starije ljude. Katamarani apartmani su ekološki i zato se mogu koristiti i na zaštićenim vodnim površinama.

Više na oficijelnom sajtu ovde

Pročitajte i:

Predstavnice Srbije: Kongres mladih o apatridiji
Očekujte 16. Festival uličnih svirača!
N@PRED: Besplatna online berza!