Pozvani ste na pančevački karneval!

Vrhunac karnevalske zabave biće 19. i 20. juna, s tim što je najzanimljiviji događaj karnevalska povorka predviđena za 20. jun u 20.00 u ulici Vojvode Radomira Putnika.

Karneval u Pančevu se održava od 2004. godine. Od tada ovaj grad uvek dočeka veliki broj gostiju iz cele Srbije, ali i iz drugih zemalja koje učestvuju u ovom karnevalu, zahvaljujući kom se Pančevo nalazi na karnevalskoj mapi sveta. Ove godine biće predstavljeno do 30 karnevalskih grupa.

Možete slobodno da dođete našminkani, maskirani u bilo koga i bilo šta. Do sada su viđeni gusari, đavolice, bundeve, mornari, junaci iz crtanih filmova, zatvorenici, vile, zebre, gatare, štrumfovi… Bitno je samo da budete veseli, nasmejani, slobodni, razigrani, jer sve je to u duhu karnevala. To i jeste period u kom ljudi od davnina uživaju u životnim zadovoljstvima: hrani, piću, igri, smehu, muzici, plesu.

Copy_of_hgfh.jpg

Od ponedeljka do petka raznorazni pančevački kafići angažovaće muzičke bendove, kako bi gosti mogli svake večeri da uživaju u muzičkom i zabavnom programu. U subotu, 20. juna očekuje se koncert grupe ,,Neverne bebe’’, sa početkom u 22h, u kafeu ,,Hedonist’’.

Copy_of_gjgf.jpg

,,Ove godine, po prvi put, biće organizovana manifestacija pod nazivom ,,Karneval Art&Creative”, koja će se sastojati iz niza besplatnih, kreativnih radionica namenjenih deci. Karneval Art&Creative za cilj ima porodičnu zabavu, kao i podsticanje mališana i njihovih roditelja na kreativno stvaranje, kroz interaktivne radionice i druženje sa animatorima. Mesto ovog druženja je bašta Stare pivare, s početkom u 17.00’’, za iSerbia rekla je Maja Matić, ispred prodavnice umetničkog i hobi materijala Art&Creative, firme koja se trudi da razvija umetničke i kreativne sposobnosti kod mladih ljudi.

Program ,,Karneval Art&Creative” će se sastojati iz sledećih radionica :

16. jun - Šareni klovnići našeg grada- izrada igračkica od svilene i penaste gline;
17. jun - Napravi svoju masku- izrada maski za lice od dekor gume i svilenog papira;
18. jun - Karnevalski dekupaž- osnovna dekupaž tehnika sa karnevalskim motivima;
19. jun - Kreativni haos - radionice crtanja, slikanja, lepljenja i slično;

Na osnovu pripremljenog programa, može se zaključiti da su organizatori mislili i na decu, i na roditelje, ali i na najbrojniju publiku tj. omladinu.

Pozvani ste na ovaj spektakl!

_event_management.gif

Sve fotografije su iz privatne arhive autora i prijatelja.

Gordana Bušin svoj mir pronalazi u književnosti, inspiraciju u vinu, a snagu u muškarcu.

Pročitajte i:

Predstava Buba u uhu ponovo na sceni
Kruševačka Gimnazija nekad i sad
Umetnica M. Ivković: Roman na sceni