Popularnost Elvisa Prislija i dalje traje!

FOTO: SingSnap

Priredila: Milica Savić

„If I Can Dream" sadrži Elvisove klasike u izvođenju orkestra Kraljevske filharmonije. Elvis se na ovaj način našao 12. put na prvom mestu britanske liste najslušanijih albuma, više nego bilo koji muški solo izvođač.

Bivša supruga kralja rokenrola, Prisila Presli, izjavila je da je "If I Can Dream" album koji je Elvis oduvek želeo da snimi i da bi mu bilo vrlo drago da zna da su njegovi fanovi još uvek tu i vole njegovu muziku.

Na drugom mestu je Madona, dok je od Elvisa uspešnija grupa Beatles čiji su albumi bili čak 15 puta najslušaniji.

_event_management.gif

Elvis Aron Prisli rođen je 8. januara 1935. u mestu Tupelo, na jugu Misisipija u siromašnoj porodici. Njegovi prvi singlovi „That’s All Right", „Mama" i „Blue Moon Kentucky" imali su veliku lokalnu popularnost. Izdavani su pod okriljem San rekordsa u razmaku od po nekoliko meseci - preteča rokenrola. Godine 1956. objavio je svoj debi album Elvis Presley koji je prodat u više miliona primeraka.

elvis_prisli_1345041474_672x0.jpg
FOTO: Na dlanu

Njegova popularnost je sve vreme išla uzlaznom putanjom, a na koncertima je svojoj publici pružao energiju o kojoj su mediji redovno izveštavali. Navodno su i lokalni dušebrižnici poslali pismo FBI-aju u kojem se navodi da je Elvis velika opasnost po Ameriku, jer svojim ponašanjem na sceni izaziva seksualnu strast kod omladinki. Koristio je svoj glas, gitaru, a najviše svoje kukove da obožavateljke dovodi do ludila.

Njegovi mnogi privatni problemi počeli su da izlaze na površinu, a zavisnost od lekova, nezadovoljstvo i bračni problemi, rezultirali su lošim koncertima. Poslednji javni nastup imao je 26. juna 1977. godine u Indijanopolisu, a 16. avgusta iste godine pronađen je mrtav na podu svog kupatila u Grejslendu. Tada je imao 42 godine. Analizom krvi u njegovom telu pronađeno je deset vrsta droga.

Elvis je i dalje fenomen i misterija dvadesetog veka.

Izvor: B92 , Story

Pročitajte i:

Posetite Green fest - festival zelene kulture!
Coldplay: Stiže novi album!
Brajan Mej donosi zvuke Queen-a u Beograd!