Održano takmičenje u besedništvu na FPN-u

FOTO: FPN

Desetoro studenata različitih generacija i smerova FPN-a govorilo je svoje besede pred mnogobrojnom publikom u amfiteatru. Teme njihovih govora bile su raznovrsne, od Leve obale Dunava kao „levog smetala“ do biblijskog Lucifera, kao simbola slobodne volje. Svaka tema ima duboku poruku i navodi na razmišljanje.

Članovi žirija bili su: prof. dr Dobrivoje Stanojević, profesor Retorike na FPN-u; prof. dr Sima Avramović, dekan Pravnog fakulteta u Beogradu; prof. dr Radovan Knežević, profesor dikcije na Fakultetu dramskih umetnosti; Vesna Ćorović Butrić, urednica Programa za mlade Radio Beograda i književnica i Sonja Kovljanić, novinarka Drugog programa Radio Beograda i književna kritičarka.

EU%20GIF.gif

Takmičare je ocenjivao žiri, ali i publika. Odlukom žirija, pobedila je Jelena Anasonović, studentkinja treće godine politikologije sa temom „Znanje je moć“, dok je glasove publike dobila je Mirjana Štetić, studentkinja master studija komunikologije.

Besedništvo je način da kažem i artikulišem svoje misli na način da me kolege, studenti i profesori čuju. To su reči iza kojih stojim i nešto u šta zaista verujem, rekla je u predstavljanju svog profila pobednica ovogodišnjeg takmičenja, Jelena Anasonović.

DSCN9129.jpg
FOTO: FPN

Pravni fakultet je, na neki način, stariji brat Fakulteta političkih nauka kada je u pitanju ovo takmičenje i utoliko nam je veliko zadovoljstvo kada vidimo da to naše pleme cveta i uvećava se i zaista je ta borba za lepu reč osvojila Srbiju, kazao je u obraćanju publici prof. dr Sima Avramović.

Vesna Ćorović Butrić je izjavila: Vi danas niste govorili ni kao deca, ni kao odrasli. Vi ste negde na sredini, u onom najlepšem trenutku, kada najviše možete. Svi vi koji ste bili hrabri i govorili, svaka vam čast. Vi koji niste, pokušajte i probajte. Uvek bude samo jedan pobednik, a za ostale uvek važi učestvovanje.

DSCN8814.jpg
FOTO: FPN

U okviru ovog takmičenja izvedeno je i debatno nadmetanje sa temom „Tabloidi treba da izveštavaju o političkom novinarstvu". Učesnici i sudije debate bili su polaznici radionice Primenjena retorika 2015., studenti FPN-a.


Aleksandra Miletić je hedonista i borac za pravdu. Veruje u iskrenu ljubav.