Meri Popins ponovo na velikom platnu!

FOTO: Novosti

Priredila: Jovana Branković

Novi film će biti smešten u vremenski period dvadesetak godina nakon prvog filma, koji je izašao 1964. godine. Film će okupiti odličnu ekipu, te će scenario napisati Dejvid Magi, poznat po scenariju za „Pijev život“. Čitav scenario oslanja se na knjige o Meri Popins, autorke Pamele London Travers.

Obavezu da vodi čitav ovaj projekat preuzeo je Rob Maršal, režiser poznatog filma „Pirati sa Kariba“, a za muziku će se pobrinuti Mark Šajman i Skot Vitman. Ipak, još uvek nije poznato ime glumice koja će podsetiti publiku na lik poznate dame sa kišobranom. Međutim, prema pisanju BBC-a, ulogu bi mogle da dobiju En Hatavej, Emili Blant, Ana Kendrik i Keri Maligen, ali i velika holivudska zvezda Meril Strip.

EU%20GIF.gif

Film „Meri Popins“ prati uzbudljive dogodovštine dadilje u jednoj londonskoj porodici početkom 20. veka. Odlično je prošao kod publike i bio je nominovan za čak 13 Oskara, što je ujedno i rekord koji nije uspeo da nadmaši nijedan Diznijev projekt kasnije. Osvojio je pet Oskara - za najbolju glumicu (koju tumači Džuli Endruz), najbolju muziku, najbolju pesmu, montažu i najbolje vizuelne efekte.

Izvor: RTS , Wikipedia

Jovana je vesela devojka čiji je jedini cilj da vas nasmeje i zabavi!

Pročitajte i:

Muzika iza pozadine: Mjuzikl – život u malom
Naš vitez umetnosti i književnosti
O nezaboravnoj Agati Kristi!