Koliko je teško reći „Zbogom“?

FOTO: Teatar VIHOR - Nevena Ristić, kao Tea i Ivan Mihailović, kao Davor

Putujući „Teatar VIHOR“ osnovan je 2015. godine sa idejom da okupi mlade umetnike svih pozorišnih umetnosti od glumaca, preko reditelja, scenografa, kostimografa, kompozitora, do producenata. Teatar nema svoju stalnu scenu, već se, kako kaže Ristićeva, sudbina ovog putujućeg pozorišta piše se na točkovima i svoju istoriju stvara publika gde god bila.

Glumica ovog pozorišta, Nevena Ristić, širem auditorijumu poznata po serijama „Prvaci sveta“, „Cvat lipe na Balkanu“, „Vojna akademija“ i hrvatskoj seriji „Vatre ivanjske“, za iSerbia je izjavila da je ideja za nastajanjem putujućeg pozorišta uvek postojala, ali da ju je samo trebalo realizovati.

„Imali smo želju za malenom misijom da, kao nova generacija, napravimo maleni prostor za sebe i svoja izražavanja sa ciljem da pokrenemo mnoge ugašene kulturne centre širom zemlje i regiona. Prošle godine, septembra 2015. godine, prvi put se okupila trupa putujućeg „Teatra VIHOR“ na čitaćoj probi predstave „Teško je reći zbogom“ i započela svoju misiju“ - istakla je.

Glumci, koji su deo prve predstave „Teško je reći zbogom“, su: Ivan Mihailović, Nina Janković, u alternaciji sa Draganom Dabović i naša sagovornica - Nevena Ristić. Režiju potpisuje Marija Lipkovski, dok deo produkcijskog tima čine Nataša Janković i Dušan Sinđić.

Nina_Dragana_05_2016.jpg

FOTO: Teatar VIHOR - Nina Janković i Dragana Dabović, kao Ena

S obzirom na to da su Ivan, Nina, Dragana i Nevena zajedno sarađivali na snimanju serije „Vojna akademija“, interesovalo nas je koliko je snimanje doprinelo njihovom zbližavanju. „Istina je da smo se tokom ovog projekta svi zbližili na poseban način. Ipak, odslužismo vojsku zajedno, nije mala stvar️. (smeh) I u dobru i u zlu!“, naglašava Nevena.

Predstava „Teško je reći zbogom“ govori o mladom bračnom paru, koji se bori sa odlukama, u današnjem materijalnom vremenu, da li je vreme za začetak porodice ili ne. Publika će imati priliku da, kroz komične dijaloge i interesantne zaplete, prepozna sebe u pojedinim situacijama. Ova predstava je do sada izvođena blizu deset puta i igrana u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Kraljevu.

U maju, raspored igranja ove predstave je sledeći: 13. maj - Guča u Domu kulture sa početkom u 19.30 časova; 15. maj - Kragujevac u Domu samoupravljača, sa početkom u 20 časova i 28. maj - Kraljevo u Kraljevačkom pozorištu u 20.30 časova sa kojim završavaju sezonu, nakon čega će novu započeti od septembra ove godine.

Glumci su povodom najave pomenute predstave započeli snimanje niza vrlo interesantnih najavnih video snimaka. Pogledajte jedan od njih: