Ko je heroj: Svetski dan borbe protiv AIDS-a

FOTO: Sumadija press

Konferencija za medije „Ko je heroj?" se održava 1. decembra 2015. godine sa početkom u 14.00, Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III, Beograd, sa propratnim programom u vidu koktela, uz razgovor o tome šta gostujuća institucija/ustanova/organizacija/kompanija može da doprinese u radu sa osobamakoje su u povećanom riziku ili već žive sa HIV-om i AIDS-om.

Cilj konferencije je da se javnosti predstave iskustva mladih osoba koje imaju HIV i da se u otvorenom i konstruktivnom razgovoru učesnika, sagleda aktuelno stanje u ostvarivanju i zaštiti zdravlja i razmotre ključni pravci delovanja državnih organa i drugih društvenih aktera u cilju sprečavanja i suzbijanja diskriminacije i značaju tolerancije, ravnopravnosti i poštovanja različitosti, a koja omogućavaju bolji društveni položaj osoba koje imaju HIV infekciju, AIDS ili hepatitise u društvu.

1_Ko_je_heroj.png

Govornici na konferenciji će biti predstavnici Odbora za zdravlje i porodicu Narodne Skupštine Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta, kancelarije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Delegacije Evropske Unije u Srbiji i direktor AS Centra, Đurica Stankov. Očekuje se da se gostima obrate i predstavnici Ministarstva zdravlja, kancelarije Ombudsmana, Instituta za javno zdravlje Srbije, Krovne organizacije mladih Srbije, Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima gradske uprave grada Beograda, Klinike za infektivne i tropske bolesti i drugi.

Konferencija „KojeHeroj?" se organizuje u partnerstvu sa:Krovna Organizacija Mladih Srbije (#KOMS) i Kancelarija za mlade - Beograd (#KZM) i saradnju sa udruženjima Gradske uprave grada Beograda „GNEZDO“, u okviru projekta „Mladi koji žive sa HIV-om udruženi za zastupanje svojih interesa doprinose unapređenju svog položaja“ sprovodi Centar za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om „AS“, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije (MOS).

1_1_Modna_revija.jpg

U nastavku obeležavanja 01. decembra, Modni Svet Srbija u saradnji sa Supermarket concept store i AS Centrom će u večernjim satima od 20.00, Višnjićeva 10 (Ugao sa Strahinnjića Bana), Beograd, tradicionalno četvrtu godinu za redom organizovati humanitarni modni događaj edukativnog karaktera pod nazivom Test yourself na kom će se predstaviti renomirani srpski dizajneri i veliki broj poznatih ličnosti koji su želeli da na jedan nesvakidašnji način skrenu pažnju svojih fanova na važnost edukacije mladih o prevenciji i zaštiti od HIV infekcije.

_event_management.gif

Ukoliko niste u mogućnosti da nam se pridružite, možete pratiti konferenciju Ko je heroj i uživo na internetu preko video strima koji je omogućila Web Televizija na sajtu Pres centra UNS.

Za goste van Beograda je obezbeđena refundacija putnih troškova uz dostavljenu kartu i potvrdu o visini cene karte za autobus ili voz.

Sve informacije na office@aids-support.org.


Pročitajte i:

Trgovina ljudima: Žrtva nikad nije kriva!
Zlatni Oskar glumici Džini Roulands
Rođena 100. beba valjevskog Centra VTO!