Kako se pravi najbolji sajt

FOTO: Pixabay

Kako su informacione tehnologije najbrže rastuća industrija, iSerbia je prepoznala potencijal za obrazovanje prosečnih korisnika računara. U početnoj fazi, projekat je bio namenjen srednjoškolcima koji su danas vrlo dobro upoznati sa internet tehnologijama, ali je kasnije proširen na sve mlade ljude starosti do 32 godine. Ideja je da umesto nekonstruktivno provedenog vremena na internetu, polaznici steknu znanje koje bi mogli da iskoriste u svojoj karijeri.

"Projekat Moj prvi sajt “ ima za cilj uticaj na rešavanje problema visoke nezaposlenosti i skretanje pažnje mladih u Srbiji ka najbrže rastućem privrednom sektoru. Ideja nam je da koristimo potencijal dostupnog resursa i da, traganjem za alternativnim rešenjima, utičemo na poboljšanje sive slike nezaposlenosti", navodi Miloš Jovanović koosnivač udruženja iSerbia.

_izrada_sajtova.gif

Nakon onlajn edukacije o izradi veb sajtova i internet marketingu, kandidati su imali zadatak da kreiraju veb sajt posvećen temi koju sami izaberu i da takmičenjem u internet marketing privuku što više posetioca. Pobednik takmičenja koji je postigao najveći broj jedinstvenih poseta i osvojio tablet računar je bio Vladan Milenković.

„Izrada sajta je malo teža, ali daleko interesantnija nego što sam očekivao. Učenje u onlajn učionici je svakako zanimljivije u odnosu na učenje iz knjiga, pogotovo za nas koji uživamo u radu na računarima“, kaže za iSerbia Vladan Milenković


Projekat je realizovan uz finansijski podršku Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija. Top 10 sajtova po izboru projektnog tima pogledajte OVDE .

Intervju sa pobednikom MPS 1.0 pročitajte OVDE

Dragana je oštra na rečima... dok je ne raznežite.