Jedno putovanje kroz svet snova...

FOTO: The stable

Priredila: Ružica Matić

U pitanju je Dalijev nadrealni svet slika, koji će se pojaviti u okviru izložbe ,,Dizni i Dali: Arhitekte imaginacije”, gde možete saznati sve o saradnji dvojice velikih umetnika.

Kao što je opšte poznato, Dali i Dizni su se 1945. godine udružili kako bi napravili animirani film ,,Destino”. Nažalost, film nije ugledao svetlost dana sve do 2003. godine, dok ga kompanija Dizni nije dovršila.

Onlajn_kurs_PPS_manji.gif

Mnoštvo slika, fotografija, skica, pisama i drugih predmeta koji oslikavaju njihovo prijateljstvo naći će se na izložbi. Ona vas vodi i na put kroz slike, pejzaže i tornjeve iz Dalijeve mašte. Osim toga, možete videti mnoge ličnosti koje su obeležile Dalijevu karijeru i mnoštvo interesantnih detalja sa ,,Dalijevog horizonta”.

6_Salvador_Dali.jpg
FOTO:Paratonnerres radioactifs la chase est ouverte

Izložba je otvorena do 12. juna, a u videu ispod možete videti samo mali delić onoga što će posetioci muzeja imati priliku da vide. Ali ne, ne tugujte! Izložba Dalijevih grafika ,,Božanstveni svetovi” u Knez Mihajlovoj ulici u Kući legata je otvorena sve do 27.marta. Zato, pravac tamo i uživajte u neobičnom svetu grafika ovog velikog španskog slikara!

IZVOR: B92

Ružica je umetnička duša koja se interesuje za raznovrsne teme.