iSerbia priprema novi projekat!

Priredila: Nataša Vranjin

FOTO: Androidgeeze

„Moja prva aplikacija“ je nastavak projekta „ Moj prvi sajt 1.0“ koji sprovodi omladinsko udruženje iSerbia. Cilj projekta je da mladi polaznici steknu neophodna znanja i veštine koja će im omogućiti perspektivan razvoj u profesionalnom i edukativnom pogledu.

Zahvaljujući projektu „Moj prvi sajt 1.0“ polaznici su uspešno završili edukaciju koja je podrazumevala izradu veb sajta i promovisanje istog koršićenjem tehnika internet marketinga. Utisci polaznika su izuzetno pozitivni, a stečena znanja rezultirala su veoma uspešnim internet prezentacijama.

Osluškivanjem želja korisnika programa „Moj prvi sajt 1.0“, ali i potreba savremenog, izuzetno dinamičnog, okruženja nastao je projekat „Moja prva aplikacija“ podržan od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

_izrada_sajtova.gif

U okviru ovog projekta 70 mladih studenata i učenika srednjih škola širom Srbije dobiće jedinstvenu priliku da pohađaju onlajn obuku iz oblasti preduzetništva. Polaznici će imati zadatak da svoju poslovnu ideju detaljno predstave izradom biznis plana, nakon čega će samo 30 kreatora najboljih biznis planova imati mogućnost da nastave edukaciju pohađanjem još jednog kursa koji se odnosi na izradu aplikacija za mobilne telefone. Polaznici će biti u obavezi da nakon završetka ovog kursa primene stečena znanja tako što će napraviti svoju prvu mobilnu aplikaciju koju će postaviti na Google Play platformu. Autor najbolje, odnosno, najkreativnije aplikacije za mobilne telefone biće nagrađen tablet računarom.

Omladinsko udruženje iSerbia ima za cilj podizanje kapaciteta mladih stručnjaka iz Srbije za razvoj uspešne karijere ili pokretanje sopstvenog posla, kao i stvaranje stabilnijih veza sa dijasporom i pružanje podrške svima koji reše da se u Srbiju vrate. Udruženje okuplja mlade profesionalce i postdiplomce iz Srbije i dijaspore.

Konkurs za polaznike će uskoro biti raspisan, pratite nas!
iSerbia.rs i mps.iserbia.rs