S.A.R.S: Iz naše perspektive

FOTO: Facebook

Kako biste opisali svoj put ka uspehu?

Često čujem komentare „imali ste sreće“ i sliče komentare. Nisam baš siguran da sreća ima mnogo udela u muzici, čini mi se da je naporan rad ključ uspeha. U skladu sa tim, dosadašnji put benda mogu okarakterisati kao „udarnički“, slično posleratnim radnim akcijama.

Koja priča je prethodila popularnom bendu S.A.R.S.?

Moj kolega i suosnivač benda Dragan i ja smo često imali običaj da bez ikakvog povoda krenemo stopirati, bez novca... Poneli bismo sa sobom gitaru i eto tako nastadoše neke od prvih pesama S.A.R.S-a.

Da li ste mogli da pretpostavite da će posle vaša dva najveća hita „Buđav lebac“ i „Perspektiva“, pesma „Lutka“ biti pravi bum i da će izazvati mnogobrojne pozitivne komentare?

Lutka je zapravo nastala tokom pripreme prvog albuma. U to vreme nam se činila „suviše“ pop pesmom, ali izgleda da postoji pravo vreme za sve pa samim tim i za pesme. Iskreno rečeno, verovali smo da će biti popularna, ali ne u ovom obimu.

Da li ste se možda oko te pesme najviše potrudili što se tiče samog teksta i aranžmana?

Ne, nismo. Zapravo, oko svake pesme se maksimalno potrudimo.

_event_management.gif

Ko vas uglavnom inspiriše u samom procesu stvaranja RnR muzike i zašto?

Ljubav i politika. Politici još nisam našao pozitivan kontekst tako da o njoj pevamo, a što je i evidentno, u negativnom kontekstu. Uzrok stvaranja RnR muzike je, po nekoj prastaroj definiciji, bunt, mada se kod nas dešava redefinicija tog pojma, pa npr. rokeri prisvajaju jednu političku instituciju, kao što je crkva ili politička partija i daju joj afirmativno značenje. Eto, mi smo, izgleda, ortodoksni.

Koji vam je najlepši, a koji najteži trenutak u karijeri i zbog čega?

Sa ove distance, svi su lepi!

Više nastupate u regionu nego u Beogradu, pa da li je koncert u Hali sportova doprineo tome da se više približite beogradskoj publici?

Videćemo kada prođe koncert. S obzirom na to da je Beograd naš grad, bilo bi nam drago da imamo isti ili veći odziv publike, nego u ostatku regiona.

Na samom kraju, objasnite našim čitaocima šta znači „Sveže Amputirana Ruka Satriania“ i kako ste došli na tu ideju?

Meni kao gitaristi ako ugradite Satrijanijevu ruku da li ću bolje svirati?

Preporuka mladima koji su na početku muzičke karijere?

Oslonite se na internet kad vam već pruža šansu - „Ne budite stari“.


Ana, druželjubiva i radoznala učenica; voli da piše, vodi intervjue, istražuje i pohađa razne edukativne kurseve.