Grupa Vrelo obradovala novim albumom

Na pitanje po čemu se prvi album razlikuje od drugog, Stanko Tomić je rekao za iSerbia da je drugi album čvršći i kompaktniji od prvog. "Iako se i na ovom albumu vozamo kroz žanrove, znatno je čvršći i kompaktiji od prvog. Snimljen materijal smo odneli Aralici i u par reči mu ispričali kako sada vidimo stvari. Već se godinama poznajemo, dobri smo prijatelji i odlično se razumemo. On je tako maestralno i fantastičo zapakovao celu priču da se nema šta ni dodati ni oduzeti", rekao je Tomić.

EU%20OM.gif

Album je miksan, produciran i masterizovan u studiju Đuleta Van Gogh, tačnije u studiju Siena u Beogradu. Album su snimili sami u studiju Revolver u Veterniku, a snimatelj je bio Dragan Panjak. Gost je violinista i kompozitor Dejan Sparavalo (The No Smoking Orchestra) .

Naslovna fotografija ovog albuma je veoma originalna i tera na pitanje da li poseduje određenu poruku ili samo odgovara muzici sa trenutnog albuma.

5_VRELO_Cuvam_ovce_omot_Aleksandar_Opa_i.jpg

"Mi naše ideje, poruke, stavove, uverenja, osećanja prenosimo muzikom, a na omotu je sve to naslikano. Sliku je radio Aleksandar Opačić – Opaki, ali mi je još nismo pokazali celu. Ovo je samo prva strana omota", rekao je Stanko Tomić , ali sa jedne strane i ostao misteriozan dodajući da postoji i drugi deo slike koji, kako kaže, produbljuje priču, ali da će tu priču otkriti poleđina albuma.

Na albumu se nalazi deset pesama koje su dostupne i na Deezer-u od polovine maja.

Nastupi

Što se tiče planova za leta, Stanko je otkrio da će biti sve kao i do sada: "Muzički festivali, kulturna leta, klubovi... Svi nastupi će biti i promocija albuma, a neku malo zvaničniju promociju nećemo raditi pre jeseni, možda tek na zimu".

Milica je devojčurak, a voli da peva, piše, čita i ne zaboravlja da se smeje.


Pročitajte i:

Etnoumlje i Vrelo
Nobelovac Mario Vargas Ljosa dolazi u Beograd
Počinje jubilarno 60. Sterijino pozorje