Frank Sinatra - šarmer zlatnog glasa

FOTO: All About Jazz

Njegova priča je jedna od onih koje obožavam zbog toga što mogu samo da inspirišu. Odrastao je na nesigurnim ulicama Nju Džerzija, odlučujući još u ranom detinjstvu, da radi mnogo više kako bi napredovao i sebi pružio mnogo bolje. Prvo je počeo da peva kao samostalni barski pevač, a zatim je nastupao i sa bendom. Između momka gadne naravi i pravog džentlmena, uvek je ostavljao neki opasan utisak.

Oko njega se vrlo brzo počela skupljati prava armija obožavatelja, tačnije obožavateljki. Uskoro je započeta i njegova filmska karijera i tako je, uspešno, isprepletao dve vrste umetnosti, u obe podjednako uspešan i slavan. Kada bismo njegovu karijeru posmatrali kroz brojeve to bi izgledalo ovako:

Studijski albumi 59
Albumi uživo 2
Kompilacije 8
Singlovi 297
Filmske uloge 64

_veb_novinarstvo.gif

Spektakularno, zar ne? Imao je četiri braka i zvanično troje dece. Neke od tadašnjih poznatih glumica tvrdile su da je ovaj očaravajući šarmer otac njihove dece, ali to nikada nije dokazano. Prepoznatljiv je bio po crnom šeširu i dubokim, plavim očima. Bio je član „Rat packa“ grupacije pevača koji su odrasli na „ulici“ koju su takođe činili velikani poput Dean Martina, Sammy Davis Jr, Peter Lawford i Joey Bishop. Sve je radio na svoju ruku (kako kaže pesma „My way“) i nikada nije žalio. Na njegovom grobu stoji naslov jedne njegove numere „The best is yet to come“.

Pored svojih talenata, bio je neponovljivo hrabar i odlučan. Borio se do poslednjeg daha. Ako niste imali priliku da poslušate njegove pesme, obavezno probajte sa sledećim: „My way“, „I’ve got you under my skin“, „Strangers in the night“, „New York, New Yoek“, „Fly me to the moon“, „Come fly with me“, „It was a very good year“, „Summer wind“, „Let it snow“. Jedva sam se zaustavila.

Obožavam Sinatru. On je, po meni, sinonim za sve što je ikad bilo ili je još uvek ili će biti kul. Doza opasnosti i nežnosti je ubitačan spoj, prožet harizmom ovog čoveka koja se toliko oseti u njegovom sigurnom glasu. Davno sam rekla, rešim li da se udam, na svadbi će mi svirati samo Sinatrina muzika. Gracioznost, elegancija, esencija dobrog ukusa. Tako ga ja doživljavam.

Čarobni prenos emocija koje negde sakrijem, njegov glas probudi i izbaci negde na javu dok ne stignem da primetim. Često mi bude žao što je ovaj žanr skoro izumro i što smo osuđeni na kičeraj. Doduše to često spominjem, sreća pa se lečim sa diskografijom Franka Sinatre.


Tamara je u narodu poznata kao LinDe i kao muzički fanatik.

Pročitajte i:

Lemmy - Srž rock and rolla!
David Bowie - muzički kameleon
ABBA - Raritet među evrovizijskim pobedicima

Ovaj tekst nastao je našom željom da stvorimo alternativni veb prostor za mlade gdemogu da pišu o svim onim temama koje smatraju važnim, iskreno i bez ograničenja! Ukolikoželiš da i ti budeš član našeg mladog tima i doprineseš razvoju naših ambicija, tvoje ideje sunam dobrodošle! Nije potrebno iskustvo, već samo želja i ideje! CV i jedan tekst sa validnogmejla pošaljite na urednistvo@iserbia.rs CC office@iserbia.rs, sa naznakom"Prijava / Tematski kolumnista". Prijem novih dopisnika vrši se najkasnije svakog prvog danau mesecu. Otvoreno za sve od 18 do 35 godina. Prijem novih novinara vršimo do svakogprvog dana u mesecu.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima,najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE


Odricanje od odgovornosti