E-word: Ovako možete negovati srpski jezik!

FOTO: Beo popust

Srpski jezik nije samo sredstvo komunikacije - u njemu se krije i naša istorija, nacionalni identitet, mentalitet, pogled na svet i vreme u kome živimo. Bilo čime da se bavimo, jezik postaje oruđe prenošenja informacija, komunikacije i stvaranja. Kada se osvrnemo ka jeziku kao samoj veštini, tada to oruđe prerasta u umetnost, tok vremena, prerasta u nejlepše slike i osećanja.

Srpski_jezik_620x350.jpg
FOTO: Telegraf

Sve to je samo deo razloga zbog čega moramo da vodimo računa o tome kako koristimo srpski jezik, a kao jedan od načina kojim bismo da utičemo je, upravo, organizovanje i besplatna predavanja na temu razrešavanja jezičkih nedoumica.

Ipak, to nisu predavanja u klasičnom smislu reči, to su interaktivne radionice tokom kojih uz razgovor, primere i zanimljive igre odgovaramo na dileme i nalazimo pravila i šeme, pravimo red u glavi i podsećamo se možda davno zaboravljenih pravila o jeziku i pravopisu. Baš zato što su radionice interaktivne, zanimljive i praktične, pogodne su za sve uzraste i sva doba.

_event_management.gif

Molimo sve zainteresovane da se prijave na besplatne radionice putem imejla info@e-word.co, ili pomoću formulara koji možete naći E-word .

UNESCO je 17. novembra 1965. proglasio 8. septembar Međunarodnim danom pismenosti. Ovaj praznik prvi put je obeležen davne 1966. godine.

Pročitajte i:

Smederevo u znaku vina i grožđa!
LoFiHi: Da li limiti podstiču kreativnost?
Ovako je bilo na Festivalu uličnih svirača!