David Bowie najavljuje nove pesme

Priredila: Marija Planić

FOTO: Jimmy King/Press/NME

Potpuno neočekivano i na neobičan način, David Bowie je svetu poručio da sprema nove pesme koje će uskoro biti objavljene, prenosi britanski The Telegraph.

U subotu uveče, 12. jula, na humanitarnom događaju u Londonu, kada je slavljeno pola veka Bouvijeve karijere i istovremeno prikupljan novac za Fond Teresa Higinsa, Bouvi je prisutnima poslao poruku: Ovaj grad je mnogo lepši, nego onaj od prošle godine. Ne zaboravite da plešete, plešete, plešete. A onda sedite za trenutak, pletite nešto, potom ustanite i trčite po celom gradu. Učinite to. Šaljem vam ljubav. I mnogo nove muzike uskoro. Dejvid.

Bouvijev predstavnik za štampu potvrdio je, u kratkom razgovoru za NME, da je poruku zaista napisao Bouvi i da sprema nove pesme, koje bi trebalo da budu objavljene tokom godine.

DBTND_packaging_01.jpg


FOTO: Virus Fonts

Prošlogodišnji Bouvijev album „The Next Day” zabeležio je veliki uspeh i kod kritike i kod publike. Odmah po objavljivanju, našao se na prvom mestu lista sa obe strane Atlantika, a bio je nominovan i za sve važnije nagrade (Grammy Award, Mercury Prize, BRIT Award) u kategoriji najboljih albuma.

-poslovna_komunikacija.gif


U međuvremenu je u muzeju „Viktorija i Albert” otvorena izložba u njegovu čast. Nju je pratio i film, nazvan „David Bowie Is Happening Now”, koji bi, prema poslednjim najavama iz muzeja, mogao uskoro da se nađe u bioskopima.

Džefri Marš, direktor Odeljenja za pozorište i performans V&A muzeja, kazao je da je tokom turneje izložbe, dokumentarac gledalo na desetine hiljada ljudi, što ih je podstaklo na razmišljanje o bioskopskoj distribuciji.

„Razmišljamo o tome poslednjih nekoliko meseci, jer bismo zaista voleli da imamo svetsku distribuciju filma u jednom trenutku. Trenutno radimo na tome, ali još uvek ne mogu da govorim o datumima”, izjavio je Marš, a prenosi The Telehraph.

Album „The Next Day" možete poslušati ovde:


IZVOR: The Telegraph

Marija je zaljubljenik u pozorište, koja kroz svaku svoju ulogu pokušava, najpre da razume postupke ljudi u pojedinim situacijama, a potom da svoje saznanje prenese na gledaoce.