Besplatna radionica web programiranja za devojke

Naredna RGB radionica će biti održana u novootvorenom coworking prostoru My Work, u Kneza Miloša, preko puta „Londona” i to 10. i 11. decembra, a prijave za učešće su do 3. decembra. Tokom ovog vikenda, kao i do sad, učesnice će raditi u malim grupama sa svojim mentorima i mentorkama. Cilj je da na kraju drugog dana imaju gotov sajt ili blog koji su same napravile.

Pored toga što savladavaju nove veštine, u prilici su da se oprobaju u nečemu što im je ranije možda bilo potpuno nepoznato. Dok u prijatnoj atmosferi bez suzdržavanja od „glupih” pitanja uče, ovo je prilika da se oslobode i uvere da predrasude o programiranju kao „muškoj” profesiji nisu tačne.

_event_management.gif

Pored želje da što veći broj devojaka učestvuje u RGB radionicama, postoji i velika potreba za kadrovima u IT-u, a ovo je samo jedan od načina animacije i motivacije devojaka da se uključe i možda svoje buduće zanimanje potraže u ovoj oblasti.

RGB radionice ne predstavljaju nikakav instant kurs nakon kojeg se neko može nazvati programerkom, ali pomažu da prve i često najteže korake učesnice prođu uz mentorku podršku, nakon čega predstoji samostalno ili učenje u grupama. Još jedna dobra stvar je što su naše mentorke i mentori polaznicama dostupni i nakon radionica za bilo kakva pitanja ili pomoć pri daljem radu.

Prijavite se klikom, a više informacija pronađite na sajtu .


Pročitajte i:

Koncert Jinx-a u Magacinu Depo!
Utisci sa Konferencije modernog preduzetništva
Besplatna radionica web programiranja za devojke