Prijavi se na Hakaton #6 takmičenje
Promo

Opšte informacije

U pitanju je dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju, u kome učestvuje osam timova od po četiri člana. Glavni ciljevi „Hakaton“-a su: podsticanje inovativnosti, kreativnosti i mogućnosti da mladi ljudi steknu neprocenjljivo iskustvo rada u timu i pod pritiskom, s obzirom na to da je potrebno za 24 časa stvoriti originalnu aplikaciju, koja će zainteresovati široku grupu korisnika i imati adekvatnu primenu.


Tema „Hakaton“-a biće poznata neposredno pred sam početak takmičenja, dok su se kao teme prethodnih godina našle aplikacije za pomoć izbeglicama i poboljšanje uslova studiranja. Zadatak svakog tima je da osmisli aplikaciju u lično izabranoj tehnologiji, koja odgovara zadatoj temi i predstavi je stručnom žiriju. Žiri čine profesori Elektronskog fakulteta i predstavnici sponzora, a za prva tri plasirana tima su obezbeđene vredne nagrade.

Ko može da se prijavi?

Na konkurs se mogu prijaviti aktivni ili diplomirani studenti do 29. godine života, pod uslovom da se bar polovina tima sastoji od trenutno aktivnih studenata. Dobrodošli su i takmičari iz inostranstva kojima će smeštaj biti obezbeđen.

Šta je obezbeđeno takmičarima?

Na „Hakaton“-u takmičarima je pored preko potrebnog interneta i dodatnih monitara, obezbeđena hrana tokom celog trajanja takmičenja, kao i Soba za zabavu (Fun Room), kako bi se odmorili i dobili nove ideje. Učestvovanje na takmičenju je besplatno.


Od takmičara se očekuje da ponesu svoje laptopove (računare), kao i uređaje na kojima će testirati aplikaciju, dok organizatori obezbeđuju dodatne monitore.

Način i rok prijave

Svi zainteresovani takmičari mogu da se prijave do 1. novembra putem sledećeg linka.


Potrebno je da prijave zadovolje kriterijume žirija, nakon čega će kandidatima biti javljeno da li su izabrani da se takmiče na šestom „Hakaton“-u.

Dodatne informacije

Za više informacija, takmičari mogu posetiti zvanični sajt „Hakaton“-a, kao i Fejsbuk stranicu.