Konkurs najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga
Pixabay

O konkursu

Čitanje je priča za svaki dan, a dobre knjige su često najbolji deo naše svakodnevice. Pozivamo vas da pošaljete nove ili neobjavljene fotografije nekog od vaših svakodnevnih trenutaka provedenih s nekom od knjiga Arhipelaga. Možda baš nekog od trenutaka tokom ovog Sajma knjiga, na štandu Arhipelaga, ili nekog od trenutaka tokom leta i rane jeseni, kada smo od naših čitalaca dobili mnoštvo upečatljivih fotografija s knjigama Arhipelaga u različitim mestima u Srbiji i u inostranstvu. Kada povežemo sva ta mesta, nastaje jedan zanimljiv arhipelag. Verujemo da ćemo takav arhipelag dobiti i na kraju ovog konkursa.

Način i rok prijave

Konkurs je otvoren do 27. oktobra 2018. godine, a zainteresovani mogu slati fotografije u JPG formatu, minimalne veličine 500 piksela i maksimalne veličine do 12 MB na imejl adresu price@arhipelag.rs.

Uslovi

U obzir će biti uzete samo fotografije koje ranije nisu objavljivane. Fotografske tehnike, kao i izbor knjiga Arhipelaga koje će biti predstavljene na fotografijama su slobodni. 

Jedan autor može poslati na konkurs najviše pet fotografija.

Zajedno s fotografijom s kojom konkuriše, autor treba da pošalje naziv fotografije i svoje kontakt podatke. 

Nagrade

Tri najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju.

Autor najbolje fotografije dobiće pet knjiga iz Arhipelagove edicije Zlatno runo

Dobitnik druge nagrade dobiće četiri knjige iz edicije Sto slovenskih romana, dok će dobitnik treće nagrade dobiti tri knjige iz edicije Znakovi. 

Odabrane fotografije Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.

Nagrade za Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga biće uručene dobitnicima 28. oktobra 2018. godine, poslednjeg dana Sajma knjiga, na štandu Arhipelaga.