Opšte informacije

Ministarstvo obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije nam je dostavilo konkurs za dodelu stipendija u trajanju od 3 do 10 meseci, za akademsku 2017/2018. godinu, za studente državljane Republike Srbije.

Ova stipendija namenjena je studentima, diplomcima i kandidatima za doktorske studije koji žele jedan deo svojih studija da završe na nekoj od slovenačkih visokoškolskih ustanova (na slovenačkom jeziku). Deo postdiplomskih studija se zasniva na samostalnom radu pod nadzorom profesora/mentora iz Slovenije. Trajanje programa je obično od 3 do 10 meseci u zavisnosti od konkretnog ugovora koji takođe precizira koje su to kategorije odgovarajućih kandidata. Stipendija ne može biti dodeljena za celokupan studijski program kao ni za kurs slovenačkog jezika.

Ova stipendija ne može da pokriva troškove školarine. Starosna granica za aplikante je 26 godina za studijski boravak (aplikant ne sme imati navršenih 26 godina pre isteka perioda stipendije) odnosno 30 godina za istraživačke posete. Nadležni organi predstavljaju nominacije pre isteka rokova navedenih u konkretnim ugovorima, u većini slučajeva do 31. marta 2017. godine. Rokovi za prijave koje utvrđuju nadležni organi ističu ranije (obično nekoliko meseci ranije). Potencijalnim kandidatima se, stoga, savetuje da na vreme kontaktiraju odgovarajući nadležni organ.

Rokovi

Rok za dostavu je 20.03.2017. godine

Prijave sa dokumentacijom neophodno je dostaviti ovom ministarstvu na adresu:
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Sektor za razvoj i visoko obrazovanje - Nemanjina 24 / V / V

Linkovi

Sve potrebne informacije o ovom programu i dokumentima potrebnim za konkurisanje
možete pronaći OVDE.

Konkurs prevela: Lidija Knežević

Osnivanje_NVO.jpg
Ukoliko želite povremeno da dobijate mejlove o novim konkursima kliknite ovde

Podelite korisne informacije ili KONKURSE sa nama. Pišite nam na konkursi@iSerbia.rs