Stipendija za iEdukativni program „Poslovne veštine za početnike“

Ne pitaj šta država može uraditi za tebe, zapitaj se šta ti možeš uraditi za sebe!

Poznato je da region muči problem odliva mozgova i nedostatka strucnjaka već više od 20 godina. S druge strane, države u regionu svoju poziciju u savremenom društvu moraju graditi uz pomoć obrazovanih pojedinaca koji će postati vrhunski stručnjaci u svojim oblastima ili poslovima koje pokreću.

Glavni potencijal naše zemlje su njeni mladi obrazovani ljudi posvećeni radu i usavršanju. U cilju podizanja kapaciteta mladih ljudi, iAkademija uz podršku Kluba privrednih novinara i Udruženja za jugoistočnu Evropu Univerziteta Oksford raspiskuje konkurs Šta možeš da uradiš za sebe? u okviru koga će biti dodeljeno 25 stipendija za tromesečni paket onlajn kurseva koji imaju za cilj da pruže znanja i tehnike neophodne pojedincu za preduzimanje aktivne uloge u pravcu razvoja svoje karijere i/ili pokretanja sopstvenog posla.

Kursevi su osmišljeni tako da ih polaznici mogu koristiti iz udobnosti svoje fotelje i u vreme kada im to najviše odgovara, pohađajući kurseve koji su nastali kao spoj teorijskih i praktičnih znanja i iskustva vrhunskih stručnjaka, a prilagođenih potrebama mladih u Srbiji i socioekonomskom okruženju u kojem će raditi i stvarati.

Šta dobijam programom „Poslovne veštine za početnike“?

Polaznik se može opredeliti za jedan od dva modula:

Modul I: Mladi preduzetnik
Kursevi: Preduzetništvo; Analiza tržišta; Poslovna komunikacija.

Modul II: Event Management
Kursevi: Preduzetništvo; Event Managemant; Poslovna komunikacija.

Informacije o kursevima:

Preduzetništvo
Autor: dr Piero Tortola (Oxford University)
Sadržaj: Ciljevi, motivacija, planiranje, time managemant, veštine prodaje, self marketing.

Analiza tržišta
Autor: iAkademija tim stručnjaka.
Sadržaj: Analiza mikro i marko okruženja kompanije, situaciona analiza, SWOT, pozicioniranje i plansko vođenje poslovanja i razvoja karijere.

Event Managemant
Autor: spec. Miloš Jovanović (Izvršni direktor Feron; TOP Adria Marketing & Event Managemant).
Sadržaj: Uvod u odnose s javnošću, zašto i koji događaj organizovati, koraci u organizaciji događaja, upravljanje događajem, planiranje, time managemant, opšta pravila ponašanja u poslovnom okruženju.

Poslovna komunikacija
Autor: mr Ana Ranitović (Oxford University)
Sadržaj: Poslovna komunikacija onlajn i uživo, poslovno pismo, poslovni bonton, upotreba interneta u razvijanju poslovnih odnosa, stvaranje trajno pozitivnog prvog utiska, delotvorna komunikacija na poslovnim razgovorima, uspešan intervju za posao, profesionalno odevanje i dr.

Ko može da se prijavi?
Na konkurs se mogu prijaviti mladi do 28 godina starosti: srednjoškolci, studenti svih nivoa studija i nezaposleni.

Koji su kriterijumi za odabir polaznika?

Ocenjivaće se sledeće stavke u prijavi:
- Društveni aktivizam - 20%
- Prosek ocena – 20%
- Ideja za razvoj karijere / biznis ideja – 60%

Način i rok za prijavu

Da biste se prijavili potrebno je da do 12.04.2014. godine popunite prijavni formular koji se nalazi ovde (očekivano vreme koje popunjavanje formulara zahteva: 10 minuta).

Kandidati koji su dobili stipendiju biće obavešteni putem mejla o pozitivnom ishodu konkursa. Kandidati će imati rok 7 dana da potvrde svoje učešće u projektu. Ukoliko nakon toga kandidat ne potvrdi svoje učešće biće kontaktiran kandidat koji je sledeći na rang listi.*

*Prijava je besplatna. Kandidati koji prođu selekciju biće u obavezi da u roku predviđenom za potvrdu uplate kotizaciju u iznosu od 1950 dinara. iSerbia je neprofitno i nevladino udruženje, a sredstva na ovaj način prikupljena služe pokrivanju troškova tehničke podrške i administracije onlajn kurseva koje će stipendisti u tromesečnom periodu pohađati.

---

Za dodatna pitanja pošaljite mejl na office@iserbia.rs pod naznakom: Šta možeš da uradiš za sebe?

---

Podelite korisne informacije ili KONKURSE sa nama. Pišite nam na office@iSerbia.rs

Želim povremeno da dobijam mailove o novim konkursima, novostima i aktivnostima portala OVDE