Stipendija za onlajn kurs veb novinarstvo.

Veliki broj ljudi voli da piše na internetu, ali samo mali broj njih zna kako to ispravno da radi!

Internet je danas nešto bez čega ne možemo zamisliti dnevno funkcionisanje savremenog čoveka. Kao novi medij, slobodniji, brži i kreativniji od bilo kog drugog, web pruža mogućnosti za spajanje svih medija u jedan – konglomerat gde korisnik on demand, u real-time-u bira ono što želi da vidi i čuje. U tome leži moć internet novinarstva koja svakim danom sve više raste.

S obzirom na veliko interesovanje za zanimanje veb novinara, iAkademija uz podršku Kluba privrednih novinara i Udruženja za jugoistočnu Evropu Univerziteta Oksford raspisuje konkurs JA, VEB NOVINAR u okviru koga će biti dodeljeno 25 stipendija za onlajn kurs koji ima za cilj da pruže znanja i tehnike neophodne za uspešno obavljanje posla veb novinara u pravcu razvoja svoje karijere i/ili pokretanja sopstvenog bloga.

Kurs je osmišljen tako da ga polaznici mogu koristiti iz udobnosti svoje fotelje i u vreme kada im to najviše odgovara, pohađajući kurs koji je nastao kao spoj teorijskih i praktičnih znanja i iskustva vrhunskih stručnjaka, a prilagođenih prosečnim znanjima korisnika interneta.

Šta dobijam programom „JA, VEB NOVINAR“?

- Osnove novinarstva
- Forme na webu
- Osećaj za nalaženje prave vesti
- Efikasno i brzo pisanje, uz racionalno korišćenje vremena
- Samostalno uređivanje preglednosti informacija na sajtu
- Prednosti weba u odnosu na druge medija
- Pravila web novinarstva
- Autorska prava
- Planiranje sajta
- Plasiranje sadržaja – društvene mreže

Više informacija o kursu koji je predmet stipendije pogledajte OVDE.

Ko može da se prijavi?

Na konkurs se mogu prijaviti mladi do 32 godinE starosti: srednjoškolci, studenti svih nivoa studija i nezaposleni.
Koji su kriterijumi za odabir polaznika?

Ocenjivaće se sledeće stavke u prijavi:

- Društveni aktivizam - 30%
- Prosek ocena – 20%
- Jedan autorski tekst (do 400 karaktera) – 50%

Način i rok za prijavu

Da biste se prijavili potrebno je da do 16.05.2014. godine popunite prijavni formular koji se nalazi OVDE (očekivano vreme koje popunjavanje formulara zahteva: 10 minuta).
Kandidati koji su dobili stipendiju biće obavešteni putem mejla o pozitivnom ishodu konkursa. Kandidati će imati rok 7 dana da potvrde svoje učešće u projektu. Ukoliko nakon toga kandidat ne potvrdi svoje učešće biće kontaktiran kandidat koji je sledeći na rang listi.*

*Prijava je besplatna. Kandidati koji prođu selekciju biće u obavezi da u roku predviđenom za potvrdu uplate kotizaciju u iznosu od 2.490 dinara. iSerbia je neprofitno i nevladino udruženje, a sredstva na ovaj način prikupljena služe pokrivanju troškova tehničke podrške, monitoringa i administracije onlajn kursa koji će stipendisti pohađati.
---

Za dodatna pitanja pošaljite mejl na office@iserbia.rs pod naznakom: JA, VEB NOVINAR

---

Podelite korisne informacije ili KONKURSE sa nama. Pišite nam na office@iSerbia.rs

Želim povremeno da dobijam mailove o novim konkursima, novostima i aktivnostima portala OVDE