MOJA PRVA APLIKACIJA - OVDE

Moja prva aplikacija je projekat koji pokrećemo sa idejom da mlade naučimo da naprave svoju prvu android aplikaciju i postave je na Google Play.

IT predstavlja oblast koja nudi šanse svima, bez obzira na profesiju, jer može da pomogne da se svaki uspeh maksimizira, a istovremeno značajno olakšava pokretanje sopstvenog posla. U cilju podizanja kapaciteta mladih ljudi, iSerbia raspisuje konkurs Moja prva aplikacija, kao nastavak projekta Moj prvi sajt, u okviru koga će dodeliti 30 punih stipendija za pohađanje onlajn kurseva koji će polaznike osposobiti za preduzetništvo i za samostalno kreiranje android aplikacije. Učešće u programu je dobrovoljno i potpuno besplatno zahvaljujući podršci Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kursu za izradu Android aplikacije prethodi kurs iz preduzetništva, na koji će biti primljeno do 70 polaznika. Od 70 polaznika preduzetništva, tridesetoro koji naprave najbolji mini biznis plan biće nagrađeno prilikom da pohađaju kurs Moja prva aplikacija.

Moja prva aplikacija podrazumeva:
• Sticanje znanja za izradu aplikacije za mobilne telefone
• Postavljanje aplikacije na Google Play platformu


Koji je cilj programa?

Cilj programa je da pruži znanja i tehnike neophodne za samostalnu izradu aplikacije za mobilne telefone i doprinese razvoju karijere i/ili pokretanje privatnih poslova polaznika kursa. Kursevi se pohađaju putem interneta, tj. putem iAkademija onlajn platforme za učenje, i osmišljeni su tako da ih polaznici mogu koristiti iz udobnosti svoje fotelje i u vreme kada im to najviše odgovara. Kursevi su nastali kao spoj teorijskih i praktičnih znanja i iskustava vrhunskih stručnjaka.


Da li je potrebno predznanje da bi se kurs uspešno savladao?

Da! Za pohađanje kursa iz zrade aplikacije za mobilne telefone neophodno je osnovno poznavanje programiranja. Proverite svoje znanje ovde: početni nivo - pogledajte pitanja iz testa. Potrebno je da znate odgovore na sva pitanja iz prvog dela testa, i da postignete najmanje 70% tačnih odgovora u drugom delu testa. Molimo Vas da se ne prijavljujete ukoliko ne zadovoljavate navedeni uslov jer nećete moći da pratite kurs.


Specijalna nagrada za najbolje dobitnike stipendija

Autor najbolje aplikacije biće nagrađen tablet računarom.


Ko može da se prijavi?

Na konkurs mogu da se prijave svi mladi od 16 do 32 godine starosti.


Koji su kriterijumi za odabir polaznika?

Ocenjivaće se sledeće stavke u prijavi:
• Društveni aktivizam 30%
• Prosek ocena 20 %
• Ideja za aplikaciju – biznis ideja 50%


Način i rok za prijavu

Da biste se prijavili, potrebno je da do 07. 09. 2014. godine popunite prijavni formular koji se nalazi OVDE (očekivano vreme koje popunjavanje formulara zahteva: 10 minuta). Kandidati koji su dobili stipendiju biće obavešteni putem mejla o pozitivnom ishodu konkursa. Kandidati će imati rok 5 dana da potvrde svoje učešće u projektu. Ukoliko nakon toga kandidat ne potvrdi svoje učešće biće kontaktiran kandidat koji je sledeći na rang listi.


Učešće u programu je dobrovoljno i potpuno besplatno.

MOJA PRVA APLIKACIJA - OVDE
___

Za dodatna pitanja pošaljite mejl na office@iserbia.rs pod naznakom: Moja prva aplikacija.