Evo kako je bilo na radionici „Logo dizajn”
Designed by Freepik

Priredila: Marija Planić

Foto: iSerbia

Na radionici su polaznici, uz pomoć mentora, prošli put kreiranja jedinstvenog dizajna za potencijalne klijente. Takođe, saznali su kako da odrede cenu izrade logoa i uspostave saradnju sa klijentom. Mentor im je dao savete kako da se postave na tržištu i kako pravilno da se reklamiraju.

Dvadeset polaznika je osmislilo svoju logo ideju i ponelo svoju kreativnu energiju kako bi zamisao uspešno realizovali na radionici. Najveći deo vremena radionice bio je posvećem zajedničkoj izradi logoa u kojoj su svi učestvovali. Mentor, grafički dizjaner Miloš Radmilac im je dao uputstva i instrukcije na licu mesta.

18403410_1671918506250556_5586813701557096884_n.jpg

Foto: iSerbia

On je za portal iSerbia izjavio:„Veoma me je obradovalo što sam upoznao na radionici dosta različitih ljudi koji su se zainteresovali za logo dizajn od dece, učenika, pa do odraslih, preduzetnika, frilensera. Pozitivan utisak su mi ostavila raznovrsna pitanja koja su mi polaznici postavljali, kao i njihova inicijativa da skiciraju i uobliče svoje ideje na papiru. Najveći utisak su ipak ostavili najmlađi, pošto su se potrudili da rade na naprednijim stvarima za njihov uzrast. Neke ideje, koje su imali polaznici radionice, su bile teže izvodljive, ali se nisu ustručavali da ih istražuju, kao na primer, postavka slova u perspektivi za logo dizajn. Bilo je i ideja koje su bile okrenute jednostavnijim, ali interesantnim rešenjima, kao poput: slova M urađenog u mreži –wireframeu ili lika iz video igrice urađene u pixwl stilu. Takođe, bilo je reči i o logoima izrađenim ručno ili od teksture, koristeći kafu“.

Imajući u vidu ove ideje, stiče se utisak da polaznici radionice nisu amateri u oblasti grafičkog dizajna, već da su sa određenim interesovanjem i inicijativom prethodno stekli određeno iskustvo u ovoj oblasti. Na ovoj i sličnim radionicama mladi imaju priliku da obogate svoja iskustva, steknu nova saznanja i što je najvažnije - pronađu poslovne kontakte za saradnju. U ritmu kreativnosti, podržavamo ih i planiramo nova edukativna druženja!