Oni izvode umetnost na iSpit - 2. deo

Nedavno ste mogli bolje da upoznate jedan deo naših izlagača, a sada ćete imati priliku da pročitate nešto više o Bojani, Sofiji, Momi, Aleksandri, Mariji, Ines, Teodori i Tatjani. Prepoznajte talenat i počnite da verujete u umetnost!

Bojana Pupavac - crtanje

12527921_1111487375551560_1080651584_n.jpg
Bojana je umetnica koja je talenat i interesovanje za crtanje pokazala u periodu kada je bila mala, što su roditelji odmah prepoznali i negovali. To isto su radili i nastavnici i profesori time što su njene radove slali na različite konkurse, gde je ona osvajala visoka mesta, a neretko i prvo mesto. Njena interesovanja i stil danas se vezuju za razne stvari i osobe, a u poslednje vreme za horor filmove - kroz svoje radove nastoji da prikaže ono ,,mračno" u njima, dajući notu romantike i optimizma. Izložba ,,Umetnost na iSpitu" biće prva na kojoj će Bojana izložiti svoje radove i ovom prilikom poziva vas sve na sjajno druženje sa umetnicima i portalom iSerbia.

Sofija Gabić - dizajnerka

Sofija_Gabic.jpg
Sofija je rođena u Pančevu 1987. godine. Diplomirala je dizajn industrijskih proizvoda na VŠSS Beogradska politehnika. Diplomski rad, OASIS – kuhinjska slavina, izlagan joj je na BDW – Belgrade Design Week-u, u okviru projekta 100% Future Serbia 2013. Sofija je zaljubljena u prirodu, a kroz njene radove možemo vrlo dobro da zapazimo svet različitosti, okruženje koje nas konstantno iznenađuje i pruža mogućnosti, pa i prirodu koja je fascinantna. Dođite na izložbu da vidite Sofijin svet, a ova Sofija pokazaće vam ga u umetničkom ruhu, koji će vam se sigurno dopasti!

Močilo, Moma, Bjeković - slikar

Moma_Bjekovic.jpg
Moma je završio Akademiju umetnosti 2005 godine u Banja Luci, na smeru grafika, u klasi redovnog profesora Branka Misljusa. Član je ULUS-a od 2011. godine. Izlagao je na više samostalnih i kolektivnih izložbi širom Srbije. Ilustrovao je više knjiga. Njegove radove su objavljivali art časopisi u Engleskoj, Rusiji, Americi, Bosni i Hercegovini, Srbiji... Živi i radi u Beogradu. Moma kroz svoje radove ukazuje na složenost postojanja u svetu - poigrava se sa dominantnim slikama realnosti prikazujući ih kao relativne i promenjive. Moma je umetnik čija će vas pojava, ali i stvaralaštvo sigurno inspirisati. Dođite 23. januara u SKC da ga upoznate i uživate u njegovim radovima.


Aleksandra Gocić - slikarka
10409143_354264794751273_2249888118732503582_n.jpg
Aleksandra je iz Niša, a umetnošću se bavi ceo život. Nakon završene niške umetničke škole, upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogtadu - smer konzervacija i restauracija skulptura i arheoloških predmeta. Aleksandra trenutno studira na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija na smeru mediji slike i radi na usavršavanju iz oblasti umetnosti i konzervacije. Imala je veliki broj grupnih izložbi. Nada se samostalnoj, a do tada radi na konzervaciji mozaika na arheoloskom lokalitetu Medijana kraj Niša. Izložba ,,Umetnost na iSpitu" svakako će joj biti odlično iskustvo da se poveže sa onima koji prate njen rad, ali i da upozna nove ljude koji na ovaj način podrže umetnost.

Marija Antonijević - slikarka
1368703845937.jpg
Marija je rođena 1992. godine u Zemunu. Osnovne akademske studije arhitekture završila je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Trenutno je na drugoj godini master studija smer arhitektura, na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Učestvovala na Mikser festivalu 2012, 2014. i 2015. godine. Jedna je od autorki i učesnica izložbe „Dogvil: Idealni grad“. Svoju prvu samostalnu izložbu slika, pod nazivom „Boje Emocije“, imala je u Novom Sadu od 10. do 21. oktobra prošle godine, dok se istovremeno već pripremala, zajedno sa nama, za predstojeću izložbu u Beogradu. Pored umetničkih aktivnosti, ona je i aktiviskinja - osnovala je udruženje grašana „Kockavica“ iz Zemuna.


Teodora Uzur - slikarka
FB_IMG_1452441194062.jpg
Teodora je iz Rume. Završila gimnaziju ‚,Stevan Puzić‘‘ u Rumi. Tokom školovanja zanimala se slikarstvom, a nakon završene gimnazije odselila se u Novi Sad i uključujila se u rad slikarskih ateljea i umetničkih organizacija. Nastavila je dalje usavršavanje upisavši Akademiju klasičnog slikarstva u Sremskoj Kamenici 2014. godine. U umetnosti teži raznovrsnosti i originalnosti. Uz akademiju uči tehnologiju klasičnih slikara, a trudi se da učestvuje na konkursima i da izlaže svoj radove. Deo je Deko tima organizacije ,,artSCAPE''. Ova mlada Rumljanka jedva čeka da vam predstavi svoje stvaralaštvo na platnu i veruje da će vam se dopasti njeni radovi.


Ines Janjić - primenjeni umetnik keramike

479696_169885346496967_28802093_n.jpg
Ines je aktivna mlada umetnica i učesnica brojnih kolonija. Ova Beograđanka ima 26 godina i završila je školu za dizajn, a potom, na Fakultetu primenjenih umetnosti, završila je osnovne i master studije na odseku Keramika. Pored toga, svoja znanja prenosi i drugima u svom studiju, gde drži školu keramike i vajanja za decu i odrasle. Članica je Udruženja likovnih i primenjenih umetnika ULUPUDS od 2013. Bila je učesnica i na dve međunarodne umetničke kolonije „Što je nebo da je list hartije“Tršić 2013. i „ Zlakusa 2014. Užice. Ona uvek nastoji da svojim radovima da lični pečat, a sigurni smo da će na izložbi 23. januara privući vašu pažnju.


Tatjana Karabašević – Petrović - slikarka
FB_IMG_1449829952763.jpg
Tatjana je rođena u Jagodini 1965. godine. Završila je Srednju građevinsku školu arhitektonskog smera, a aktivno slika poslednjih deset godina. Imala je četiri samostalne izložbe u Majdanpeku, od kojih je poslednja ,,Duga" - akvarel, održana 2015. godine, a u Beogradu je održala tri samostalne izložbe prošle godine. Pored njih, bila je učesnica više desetina zajedničkih izložbi. Sada se vraća u Beograd da i sama podrži mlade i talentovane umetnike tako što će im se priključiti u izlaganju svojih radova. Posetiocima obećava divan događaj, pun inspiracije, kreativnog razvitka potencijala i dobrog druženja.