Queen - najveći rok bend ikada!

FOTO: PheonixFM

Mada album prvenac nije bio komercijalan uspeh, članove benda Queen to nije obeshrabrilo. Upornošću i trudom izgradili su kultne karijere i uspeh koji će ih zauvek pratiti. Kako je rad postajao intenzivniji, tako su se nizali i sve uspešniji albumi. Odnos benda, naročito Fredjiev sa publikom tokom nastupa, bio je izuzeno blizak i intenzivan. Želeli su da publika uvek učestvuje maksimalmo i peva što je glasnije moguće. Od svojih koncerata pravili su spektakle, performanse između cirkusa i opere.

Isti trud ulagali su u spotove. Odlična procena da novi medijski format – video spot, sam poboljšava publicitet i promociju, članovi benda Queen nisu shvatali olako. Spotovi su bili neobični i vrlo umetnički. „I want to break free“, kao mešavina sapunice i baleta, „Boehemian rhapsody“ kao rock opera, i za njima čitav niz umwtičkih tvorevina poput „Radio Ga Ga“, „These are the days of our lives“, „Crazy little thing called love“ i mnogi drugi.

_rangiranje_fakulteta_1.gif

Da se kreativnost benda Queen ne meri jednako sa svim drugim bendovima, govori i činjenica da su članovi sami dizajnirali svoj logo. To je, priznaćete, zaista retkost. Dizajn je radio Freddie Mercury lično. Logično, logo čini početno slovo benda Q. Na vrhu slova, preciznije, iznad celog slova, nalazi se feniks kao simbol besmrtnosti. Ispod njega, i tačno na samom slovu nalazi se raba, koja simbolizuje znak raka, koji je simbol horoskoposkog znaka gitariste Bryana. Sa leve i desne strane nalaze se dva lava, astrološki omaž za Johna i Rogera. Tu su i dve vile, koje simbolizuju znak device koja je horoskopski znak Mercurya. Naravno, u samoj sredini slova nalazi se kruna.

Oni su bili upoznati sa svim aspektima i mogućnostima svog benda, što ih je dovelo do samog trona muzičke scene, kako je ime (naivno ili ne), samo presudilo. Njihovu karijeru čini petnaest studijskih albuma, od kojih se čak jednaest našlo na prvom mestu britanskih top listi. Iako je Freddie preminuo 1991. godine od posledica AIDS-a, svega dvadeset četiri sata nakon zvanične medijske izjave da boluje od opake bolesti, bend nikada zvanično nije završio karijeru. Preostali trio je nastavio da svira do 1997. godine dok se nije povukao i Džon.

Sviraju još uvek, samo ređe, a od Freddieve smrti rade isključivo humanitarne konerte i nastupe, povremene tribute i kraće turneje na kojima im se priključilo dosta poznatih pevača, kako bi iskazali poštovanje ovom velikom bendu. Čak i kada plamen benda, zapaljen pre četrdeset godina prestane da gori, Queen nikada neće pasti u senku zaborava.

Grupa Queen simobliše rad i trud koji bendovi ulažu u svoj uspeh, naspram onih koji smatraju da je dovoljno savladati instrumente i napisati pesmu. Naravno, i tako ćete imati bend, ali nikada nećete biti Queen - bend koji je inspirisao sve ostale na svetu. Toliki je njihov značaj.


Tamara je u narodu poznata kao LinDe i kao muzički fanatik.


Pročitajte i:

Jimi Hendrix - Bog bluza i roka
Nick Cave - horor poeta
Ozzy Osbourne - Princ tame


Ovaj tekst nastao je našom željom da stvorimo alternativni veb prostor za mlade gde mogu da pišu o svim onim temama koje smatraju važnim, iskreno i bez ograničenja! Ukoliko želiš da i ti budeš član našeg mladog tima i doprineseš razvoju naših ambicija, tvoje ideje su nam dobrodošle! Nije potrebno iskustvo, već samo želja i ideje! CV i jedan tekst sa validnog mejla pošaljite na urednistvo@iserbia.rs CC office@iserbia.rs, sa naznakom "Prijava / Tematski kolumnista". Prijem novih dopisnika vrši se najkasnije svakog prvog dana
u mesecu.
Otvoreno za sve od 18 do 35 godina. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu.Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti