Umesto staračkog doma kuća na točkovima!

Foto: Lola Magazin

Bette Presley je u 72. godini svog života odlučila da se iz svoje velike prikolice preseli u mnogo manju kuću na točkove. Njena kućica je veličine 166 kvadratnih stopa, ima solarne ploče, a Bette i dan danas putuje po svijetu.

2-1.jpg
Foto: Lola Magazin

Shirley Louiselle nije bila toliko zainteresovana za kuću na točkovima, koliko za to da joj životni prostor bude što manji i funkcionalniji. Njen unuk joj je sagradio kućicu veličine 240 kvadratnih stopa i uskoro je osnovao kompaniju “Next Door Housing” koja se bavi izgradnjom kućica sa niskim radnim površinama i ormarićima, te kupatilima u koja mogu ući osobe u invalidskim kolicima. Tu je i kompanija “MEDCottage”, čije kuće imaju pametne sisteme koji podsjećaju starije ljude da popiju svoje lijekove na vrijeme.

3-7.jpg
Foto: Lola Magazin

No, najzanimljivija je priča o tri bakice po imenu Antonia, Gina i Lidia koje ni penzija ni starost nisu mogli zadržati na jednom mjestu. Život ih je iz rodne Italije odveo u Ameriku, ali njih tri ovih dana vraćaju miris italijanske kuhinje američkim porodicama. Pitate se kako? Pod imenom “Sausage Nonnas” ove tri simpatične bakice u saradnji sa Uberom putuju Amerikom u svojim kućicama na točkove i pripremaju najukusnija italijanska jela u kojima uživaju svi posjetioci događaja “Sausage Sundays”.

Ni ne zvuči kao loš način da se prijatno živi i u starosti, zar ne?

Izvor: Lola Magazin