One su supermame preduzetnice!

Foto: Small Biz Trends

Prevela: Sara Mandić

Jaki Liberman

Osnivač kompanije Bumkins Finer Baby Products je samohrana majka četvoro dece. Ona je prvobitno pokrenula liniju koja prodaje raznovrsne stvari za bebe i pribor, kao što su portikle i torbe, zato što je želela zabavne stvari koje bi njena deca volela, a koje bi, takođe, promovisale zdrav način života. Sada se Bumkins čak udružio sa kompanijama poput Disney-a i DC Comics-a da uključe popularne likove u proizvode kompanije.

Maja Hag

I See Me! je kompanija vredna više miliona dolara koja obezbeđuje personalizovane knjige i poklone za decu. Hag, koja je osnovala kompaniju zajedno sa svojim mužem Alanom, je stvorila desetine priča koje mogu da budu personalizovane za svako dete. Tako deca mogu da se ubace u svaku priču i postanu zvezde.

Erin Šurc

Kada je Erin prvi put saznala da je trudna, bila je zabrinuta zbog nekih sastojaka i oznaka upozorenja na proteinskim čokoladicama i šejkovima koje je konzumirala. Želela je nešto što bi dopunilo njen aktivan način života, a da i dalje bude bezbedno tokom trudnoće. Tako je stvorila Mommi, dnevnu dopunu punu proteina surutke i prenatalnih vitamina.

output_6cz6ud.gif

Mišel Velš

Pre nego što je osnovala SafetyTat, Velš je videla da je mnogim roditeljima verovatno poznat osećaj nemira kada vode svoju decu u zabavni park u kojem je gužva. Zbog toga je ona pisala broj mobilnog na njihovim rukama - tako je došla na ideju za SafetyTat. Kompanija obezbeđuje privremene tetovaže, oznake i nalepnice koji uključuju vaš broj mobilnog i druge bitne podatke.

Seli Džejn Vajt

Vajt je stvorila svoju liniju nakita Sally Jane, nakon što se borila sa rakom debelog creva u četvrtom stadijumu, dok je bila u sedmom mesecu trudnoće. Linija predstavlja bumbare kao glavni simbol u svakom komadu. Ideja je da bumbari ne bi trebalo da lete aerodinamički, ali čine naizgled nemoguće stvari svakog dana. To je, dakle, poruka nade i inspiracije. Kompanija dodatno donira deo svojih prihoda istraživanju raka.

Džesika Ketl

Džesika Ketl se probila u svet fotografije nakog kursa na fakultetu. Počela je tako što je slikala decu i porodice, ali je ubrzo postala poznata kao svadbeni fotograf. Ima muža i troje dece u području Solt Lejk Sitija.

chewbeads.jpg
Foto: Artfully Elegant

Lisa Grinvald

Pre nego što je osnovala Chewbeads, Grinvald je bila strastveni kolekcionar nakita i radila je u J. Crew-om odeljenju za tehnologiju. Kad god je držala bebe, primetila bi koliko ih privlači njen nakit. Tako je odlučila da stvori liniju nakita koja je napravljena specijalno za bebe da se sa njim igraju i da ga žvaću. Kompanija sada proizvodi glodalice za bebe, zvečke, pa čak i igračke za kupanje.

Džeklin Smit

Zauzete mame razumeju koliko je teško dobiti i održavati lep manikir. Mama dečaka, Smit je razumela ovaj problem i radila na nalaženju rešenja za brz kućni manikir. Tako je stvorila Palisad, koji liči na slikarsku traku za nokte. Proizvod je sada dostupan u Sephorinim radnjama širom zemlje.

Debra Kohen

Kohen je predsednica Home Remedies-a u Njujorku i stvaralac poslovnog modela Homeowner Referral Network. Majka dvoje dece, Kohen je želela da nađe način kako bi vlasnici kuća nalazili prethodno proverene, pouzdane profesionalce za popravak doma. Tako je 1997. stvorila Home Remedies i od tada je uslužila hiljade vlasnika kuća.

Kvan Li

Osnivačica Bundle Organics je bila buduća mama kada je došla na ideju za svoju kompaniju. Njen cilj je bio da stvori način da pomogne mamama da ostanu zdrave, i da pomogne oko nekih najčešćih simptoma i bolesti koje prate trudnoću i dojenje. Bundle Organics tako proizvodi organske sokove i čajeve, koji su napravljeni posebno za trudnice i dojilje.

Barbara Edelstajn

Saosnivač aplikacije Partyology je, takođe, i jedna od najboljih radiologa u zemlji. Našla je način da uspostavi ravnotežu između svoje karijere i porodičnog života, a takođe pomaže da se organizuju zabave i događaji za porodicu i prijatelje. Tako je došla na ideju da započne aplikaciju za planiranje zabava Partyology.

Shayla.jpg
Foto: Savor the Success

Šajla Bojd-Džil

Šajla Bojd-Džil je mama preduzetnica koja je imala nekoliko različitih poslova, od prodavanja čizkejka do nuđenja časova za trudnice. Ona sada nudi usluge poslovnog podučavanja da pomogne drugim mamama preduzetnicama, dok, takođe, podiže svojih šestoro dece.

Elison O’Keli

O’Keli je osnivač i direktor Mom Corps-a, nacionalne službe za zapošljavanje za profesionalce koji traže netradicionalne poslove. Ideja je da zauzete mame mogu da je koriste da bi našle fleksibilne ili virtuelne opcije zapošljavanja, tako da i dalje imaju vremena da ispune sve svoje porodične obaveze.

Džuli Karlic

Direktor Strap-its-a je želela da obezbedi način da tinejdžerke ostanu moderne, a da ne otkrivaju stalno bretele od brushaltera. Kompanija tako proizvodi raznovrsne moderne bretele koje mogu da se dodaju različitim haljinama ili majicama.

Džil Salzman

Salzman je već imala dosta poslova pre nego što je osnovala The Founding Moms, zadrugu mesečnih sastanaka za mame preduzetnike. Prethodno je, takođe, vodila firmu za muzički menadžment i liniju opreme za bebe.

Loren Anderson

Anderson i njen muž Džejms su u januaru 2015. pokrenuli Made in Mechanicsville. Kompanija proizvodi jedinstvene komade nakita za njihov mali grad Mekaniksvil u Virdžiniji. Sve to rade dok istovremeno podižu svoju malu kćerku.

Nikol Dejvis

Dejvis je osnivač i direktor u Butler-Davis Tax & Accounting LLC-ju. Pre nego što je započela posao, radila je kao viši računovođa i finansijski saradnik za druge poreske i računovodske firme. Takođe je majka četvoro dece.

freshly_picked_moccasins_1024x683.jpg
Foto: Pears and Politics

Suzan Petersen

Stvaralac Freshly Picked mokasina je svoj posao započela zato što je bila frustrirana nedostatkom dobro dizajnirane obuće za bebe. Iskoristila je staru kožu koju je kupila na rasprodaji da napravi svoje prve mokasine, i isprobala ih na svojoj deci pre nego što je konačno pretvorila Freshly Picked u uspešan posao.

Erika Zidel

Godine 2010. Zidel je zajedno sa Tedom Tiekenom stvorila Sitting Around. Ideja je da se obezbedi platforma za roditelje kako bi razmenjivali usluge čuvanja dece sa drugim roditeljima u njihovom području. Tako svi imaju pristup brizi o deci koja nije preterano skupa, preko zadruga za čuvanje dece.

Loren Tom

Tom je samohrana majka troje dece i osnivačica Fleurty Girl-a, maloprodajne trgovačke radnje koja prodaje odeću, modne detalje, stvari za kuću i još mnogo toga. Svi predmeti su inspirisani Nju Orleansom, gde Tom stanuje i gde je osnovala posao, i koje prave lokalni građani Nju Orleansa.

Lisa Druksman

Nakon što je postala mama 2001, Druksman je stvorila rutinsku vežbu za nove mame. Od tada, njena kompanija, FIT4Mom, je pokrenula bezbroj časova i dešavanja za mame i buduće mame, sa ciljem da ostanu zdrave i u kondiciji.

Izvor: Small Biz Trends

Sara uživa u čitanju dobrih krimi romana.