Nekoliko činjenica o ženskom telu

Foto: pixabay

Za vrijeme trudnoće sve što jedete utiče na izgled djeteta. Rekoše naučnici, a mi vam poručujemo da svakako pripazite šta jedete u trudnoći iz zdravstvenih, a tek onda estetskih razloga.

Dio mozga koji pokazuje znakove uzbuđenja za vrijeme seksa, kod nekih žena pokazuje gotovo jednake efekte kada razmišljaju o hrani. Pogotovo kada su gladne. Ali kada ih se zadovolji, žene su u stanju da dožive nekoliko uzastopnih orgazama, dok je muškarcima uvijek potrebno vremena između njih.

A ne samo da mogu doživjeti više orgazama, nego se neke žene rode sa dvije vagine i dvije materice. Neke čak ne budu toga ni svjesne, dok ne dobiju obilne menstruacije, koje mogu biti pokazatelj toga.

Kada je u pitanju ženska psiha, vjerujemo da je to vječita misterija. Žene su sklonije da vuku stvari iz prošlosti, zato što je njihov mozak predodređen da ima bolje pamćenje, koje često priziva u trenucima usamljenosti.

Možda bi vas zanimalo da žene žive duže nego muškarci, ali znate li zašto? Prema istraživanjima sprovedenim žene žive zdravijim načinom životom, a čak su i njihova tijela bolja u borbi sa bolestima, jer su otpornija. Ovo se posebno odnosi na žene koje su majke, ali i koje su trudne.

girl-2177362_960_720.jpg
Foto: pixabay

Parfemi čine čuda da hormoni u ženskom tijelu podivljaju, zato dodajte kapljicu više. A ako je nakon toga zagrlite duže od petnaest sekundi, vjerovaće vam više. S obzirom na to da se zagrljaj doživljava kao poseban oblik bliskosti, što se više grliti više razvijate međusobno povjerenje. Ako nakon toga dođe do seksa, a ona ima više od četrdeset godina, evo dobrih vijesti za vas. Žene brže doživljavaju orgazme nakon četrdesete. Jedan od razloga je i to što se klitoris nakon četrdesete poveća čak tri puta u odnosu na to kada smo bile tinejdžerice.

Međutim, bez obzira na godište, čak 75% žena ističe kako je stimulacija klitorisa ključna, a nekada i dovoljna da postignu orgazam. No, jeste li znali da klitoris nema nikakvu drugu svrhu, sem da pruži ženi zadovoljstvo? Dakle, ne utiče ni na koji proces u našem tijelu.

Uprkos tome što ste mislili da će zima biti najuzbudljivija za spavaću sobu, ljeto je ipak presudno godišnje doba kada je u pitanju seksualna aktivnost i uzbuđenje. Jajne stanice su plodne između 24 i 48 sati, dok spermatozoidi mogu živjeti i više od 48 sati u ženskom tijelu. Da, dobro ste pročitali.

women-428896_960_720.jpg
Foto: pixabay

A za one koji još uvijek imaju mentstruaciju, ali pri tome i menstrualne bolove, evo rješenja. Seks ublažava grčeve i bolove pa je to još jedan razlog zbog kojeg biste mogli imate odnose i za vrijeme menstruacije.

A što se tiče komunikacije i dobro nam znanih “šta si htjela reći” fraza, muškarci ne čuju, jer koriste samo lijevu stranu mozga za slušanje, za razliku od žena koje koriste obe strane. To objašnjava većinu razgovora koje oni nisu “čuli”.

Izvor: Lola Magazin