Megan Markl: žena koja menja pravila britanske kraljevine
commons.wikimedia (foto: Genevieve)

Megan Markl rođena je 4. avgusta 1981. godine, u Kaliforniji. Njena majka Doria, je afro-amerikanka, a otac Tomas ima holandsko-irske korene, što je u mnogome doprinelo egzotičnom izgledu buduće vojvotkinje. Roditelji su joj se rastali kad je imala samo šest godina. Odrasla je u Holivudu, gde je često bila gost na snimanjima na kojima je njen otac bio angažovan kao direktor fotografije.


Svoju glumačku karijeru započela je ulogom u seriji ,,General Hospital’’. Uglavnom je glumila epizodne uloge, sve do serije ,,Suits’’ gde je bila jedna od glavnih glumica. Nije joj bilo lako da uspe u glumačkom svetu baš zbog svoje mešovite krvi. Govorila je da su je odbijali jer nije bila dovoljno crna da glumi crnkinju, a ni dovoljno bela da glumi ženu bele puti.


Jedan od razloga, zbog kojeg je Megan drugačija od dosadašnjih članova kraljevske porodice, je taj da je buduća vojvotkinja već jednom bila udata. Glumica se 2011. godine udala za producenta Trevora Engelsona, da bi se već nakon dve godine braka razvela od njega.


wikipedia (foto: D. Myles Cullen)
wikipedia (foto: D. Myles Cullen)

Megan je poznata po svom humanitarnom radu. Bila je deo globalnog projekta koji se bori za čistu vodu i putovala je u Afriku kako bi podigla značaj o tome. Posetila je i Avganistan gde je podržala američku vojsku, dok je pre tri godine učestvovala u kampanji Ujedinjenih nacija za jednakost polova. Međutim, kada bude postala član kraljevske porodice, po pravilima Kengsinton palate, moraće da se odrekne svog dobrotvornog rada u Ujedinjenim Nacijama.


Buduća vojvotkinja poznata još i po svojim oštrim stavovima u vezi sa rasnim pitanjima zbog neprijatnih situacija koje je imala u prošlosti. Kada bude postala član kraljevske porodice, još jedno od pravila koje će morati da poštuje je to da neće smeti javno da raspravlja o bilo kakvim aktuelnim političkim pitanjima kao i da neće glasati na izborima. Ona je prva Amerikanka koja će postati član britanske kraljevske porodice. Takođe će, pored Kejt Midlton, biti jedina vojvotkinja koja ima završen fakultet.


Princ Hari i Megan upoznali su se u Kanadi, dok je glumica snimala seriju. Hari je oduvek važio za neozbiljnog mladića u kraljevskoj porodici, kao i za velikog zavodnika. Ovo je prva veza koju je princ s ponosom objavio i porodici i u javnosti. U novembru 2017. godine, zvanično je objavljena vest o veridbi princa Harija i Megan Markl. Venčanje je najavljeno za proleće 2018. godine.


wikipedia (foto: Mark Jones)
wikipedia (foto: Mark Jones)

Veliku pažnju javnosti privukla je kreacija koju je nosila Megan na zvaničnim fotografijama koje su objavljene. Reč je o ručno izrađenoj haljini koja je koštala 56 hiljada funti, i koja je kupljena u privatnoj režiji.

Pored sjajne ličnosti i osmeha, Megan se može pohvaliti i velikim modnim umećem, koje se na crvenom tepihu vidi u raznim stilovima, od romantičnog, modernog do minimalističkog. Modni kritičari nemaju nikakve zamerke na stil buduće vojvodkinje. Svaki komad garderobe koji ona ponese, bude rasprodat za svega nekoliko sati.


Svaka ljubav je posebna na sebi svojstven način. Vest o veridbi princa Harija i američke glumice Megan Markl, iznenadila je mnoge. Oni su par koji je dokazao su neverovatne ljubavi moguće. Na pitanje novinara kada je znao da je Megan ona prava, Hari je odgovorio da je to bio trenutak odmah nakon što su se upoznali. Njihova ljubavna priča je ona o kojoj svi potajno maštaju, ali se i nadaju da će biti sa srećnim završetkom.